Zoektocht naar veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland van start

Hélène Hendriks, Nederlandse televisiepresentatrice, verslaggever en voormalig hockeyster Foto: TVM

Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? Het NK Veiligste Chauffeur 2022 is afgelopen maandag weer van start gegaan. Vrachtwagenchauffeurs die denken dat zij wel eens de veiligste kunnen zijn van Nederland kunnen zich weer inschrijven voor de competitie en meteen online aan de slag gaan. De finale vindt plaats op 1 oktober op het TT Circuit in Assen.

Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK start online met kennisvragen en reactievermogen tests. De beste vijftig chauffeurs kwalificeren zich voor de halve finales, waarin er maximaal één vrachtwagenchauffeur per transportbedrijf in actie komt. De halve finales vinden plaats op zaterdag 10 en 17 september in Hoogeveen en Beesd. De beste twintig vrachtwagenchauffeurs strijden vervolgens op zaterdag 1 oktober op het TT Circuit in Assen om de titel door het afleggen van enkele uitdagende praktijkproeven.

TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Eén van de manieren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg, is om meer bewustwording voor het onderwerp te creëren. Dit wordt onder andere gedaan met de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

Hélène Hendriks ambassadrice

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij is aanwezig tijdens de finales en reikt op zaterdag 1 oktober 2022 de prijzen uit. Meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur is te vinden op de website www.tvmawards.nl .

Nieuws

menu