Yoga-Alles opent deuren in Hoogeveen

Jeanine in haar woonkamer in Utrecht.

Jeanine in haar woonkamer in Utrecht. Foto: Eigen foto

Het bruist in de Randstad. Zéker op Yoga gebied. Toch koos Jeanine Niemendal er juist voor om in Hoogeveen een nieuwe eerste eigen studio te openen. Op 2 september start de eerste les.

Ze vertelt: “Sinds een aantal jaar geef ik in Utrecht en omstreken met hart en ziel les in diverse Yoga stijlen. In Hoogeveen ben ik onlangs begonnen met het opzetten van een netwerk van Yoga docenten en gerelateerde activiteiten in de regio. Ik wil graag verbinding maken zodat we elkaar kunnen ondersteunen en inspireren en wie weet mooie gezamenlijke projecten kunnen organiseren”.

Haar vriend woont in de regio en zo kwam Jeanine hier naartoe. Eerder al gaf Jeanine in de opstartende studio in Hoogeveen introductielessen. Tijdens Coronagewoon in de tuin en via Zoom. „De studio is tot stand gekomen in samenwerking met mijn vriend Jeff Lanting en schoonfamilie. De studio is gelegen op de bovenverdieping van het kantoorpand van Lanting reizen. Omdat ik ook nog deels in Utrecht woon en werk, starten de vaste lessen voorlopig alleenop de donderdag en de vrijdag. De bedoeling is om dit uit te breiden naar Yoga en Yoga-gerelateerde workshops in het weekend en uiteindelijk ook meerdere lessen op de andere dagen van de week.”

Diverse vormen

Jeanine geeft diverse vormen Yoga zoals het dynamische Vinyasa Yoga, het technische Hatha Yoga en het rustige Yin Yoga. Maar ook Senioren stoel Yoga. Zo vertelt ze: “Senioren Stoel Yoga is niet alleen een ideale manier om ook op latere leeftijd fysiek zo goed mogelijk de houdingen te kunnen blijven doen maar het is gebleken dat het beoefenen van Stoel Yoga voor senioren ook een enorme sociale functie heeft. Deze les duurt een kwartier langer zodat er volop ruimte is voor een gezellige nazit met een kopje thee. Daarnaast hoopt zij vanaf januari 2022 met een groep Zwangerschapsyoga te starten op de vrijdagochtend. Waarmee ze een soortgelijke sociale uitwisseling wil creëren.”

Op 9 september start op de donderdag avonden een speciale beginnerscursus van 6 lessen. “Ik merk dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar Yoga maar men verontschuldigt zich vaak dat men niet lenig genoeg of spiritueel genoeg is. Dat is ontzettend jammer want Yoga is voor iedereen. Voor ieder lichaamstype niveau en/of leeftijd. Voor iedereen is er iets unieks uit te halen. De beginnerscursus geeft je een soort rustige start. Een persoonlijke kennismaking waarin ik het tempo baseer op de mogelijkheden van de deelnemers”

Yoga-Alles

Jeanine wil graag met Yoga-Alles een flexibele studio worden waar je met een abonnement van 5 of 10 lessen alle lessen kunt volgen die op het rooster staan. Ideaal dus, als je een keertje niet op je vaste moment kunt. Of als je iets meer tijd en zin hebt om meerdere of andere lessen te volgen. De ruimte is een grote lichte zaal van ruim 100m2 met een aparte kleedkamer. Ook Corona proof is het op deze plek heel geschikt om yoga te beoefenen. Er is goede ventilatie zowel door middel van grote ramen die tegen elkaar open kunnen als een mechanische afzuiginstallatie. Er is ruime parkeergelegenheid.

Donderdag 2 en vrijdag 3 september zijn er gratis open lessen. Voor meer info kijk op de website, voor aanmelden stuur een mail naar: info@yoga-alles.nl