'We maken gebruikte meubels beter dan nieuw' | Made in Hoogeveen

In de rubriek ‘Made in...’ laten we zien wat bedrijven in onze regio allemaal maken en vertellen we het verhaal achter die producten en ondernemingen. Dit keer: Ten Caat Meubelstoffeerderij,.

Lenie, Hoessein, Bertus en Fake. De stof op het stoeltje is gemaakt op basis van een kindertekening van de dochter van Lenie en Bertus.

Lenie, Hoessein, Bertus en Fake. De stof op het stoeltje is gemaakt op basis van een kindertekening van de dochter van Lenie en Bertus. Foto: André Weima Fotografie

,,Het hergebruiken van materialen, wat steeds meer aandacht krijgt, is voor ons de gewoonste zaak van de wereld’’, zegt meubelstoffeerder Bertus ten Caat. Hij beoefent het vak inmiddels 55 jaar, is ruim veertig jaar ondernemer en werkt nog elke dag met plezier aan stoelen en banken die een tweede leven verdienen. Bij Ten Caat Meubelstoffeerderij, inmiddels een familiebedrijf, stopt het overigens niet bij meubels die in de woonkamer staan. ,,We bekleden ook hoofdborden voor bedden, matrassen, autostoelen, meubilair in boten en caravans, kussens voor tuinmeubels en bedrijfsmeubilair’’, vertelt Fake ten Caat. De zoon van Bertus en Lenie werkt al jaren voor het bedrijf van zijn ouders. Hij richt zich hoofdzakelijk op de webshop schuimrubber.nl en Lenie houdt zich vooral bezig met de binnenkussens voor de haakpakketten van Hoooked, die door heel Europa worden verstuurd. Het team wordt versterkt door Hoessein, die in zijn thuisland Syrië kledingmaker was en daardoor uitstekend overweg kan met stof en naaimachine.

Ambacht

Nieuws

menu