'We kijken alweer uit naar het volgende lustrum', La Brochette bestaat 25 jaar

Familie Schonewille viert 25-jarige bestaan van La Brochette.

Familie Schonewille viert 25-jarige bestaan van La Brochette. Foto: La Brochette

We schrijven 01 augustus 1997. Aan de Hoofdstraat-Noord opent een nieuwe horecagelegenheid haar deuren. Een dagzaak, met broodjes, koffie met gebak, salades, overwerkmaaltijden en catering. Achter de voordeur staan Heinri en Carla Schonewille uit Hollandscheveld.

Een chef-kok en zijn vrouw, met veel ervaring in diverse uiteenlopende horecazaken. Voor een startend ondernemerspaar zijn het pittige tijden, met ook nog kleine kinderen thuis. Langzamerhand floreert de zaak, en is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum van Hoogeveen.

Maandag 1 augustus 2022 vierde La Brochette haar 25-jarig jubileum harte Hoofdstraat, waarnaartoe de zaak in 2005 verhuisde. Inmiddels is La Brochette uitgegroeid naar een bedrijf met 25 medewerkers. La Brochette bestaat eigenlijk uit twee onderdelen; het restaurant met de bekende broodjes, lunches en ‘verwenkoffies’, en de cateringafdeling waar de overwerkmaaltijden, salades, buffetten en bedrijfsfeesten worden verzorgd. Ook van het populaire terras wordt volop gebruik gemaakt door de diverse gasten. Heinri: „Het is geweldig om te zien hoe flexibel het team van La Brochette is en hoe sterk ze op elkaar zijn ingespeeld.”

Grandcafé Marron

Inmiddels zijn dochter Paulien en zoon Mark ook in het familiebedrijf toegetreden. In 2019 startte de horecafamilie Grandcafé Marron, de hotspot die sinds drie jaar in het voormalige pand van !pet is gevestigd. Hierdoor zijn er op dit moment twee horecabedrijven in het centrum van Hoogeveen die gerund worden. Carla: „Daar is sinds de coronaperiode ook LB Chick’n bij gekomen. Een online professioneel bestel- en bezorgplatform met heerlijke crispy chicken, dat ook verkrijgbaar is via La Brochette. Dit is nu al een groot succes en daar zijn we erg blij mee.”

Kers op de taart

Heinri: „We zijn bijzonder trots op 25 jaar La Brochette. We hebben veel meegemaakt en een prachtige tijd gehad, om het nu ook samen met onze kinderen te mogen doen is de kers op taart. We kijken alweer uit naar het volgende lustrum, samen met onze kinderen en het personeel.” Om het 25-jarig jubileum extra luister bij te zetten en de gasten te bedanksen voor hun trouwe komst, geeft La Brochette maar liefst 1honderd cadeaubonnen weg. Alle vier zaterdagen in augustus worden er 25 stuks verloot onder de gasten.