Aangeboden door: utp-kabel.nl

Wat je moet weten over de cat-kabels

Foto: pixabay

De cat-kabels zijn de glasvezelkabels die data van het internet naar je huis of kantoor brengen. Ze zijn vernoemd naar hun gelijkenis met de staart van een kat, waarvan duidelijk is dat het niet echt waar is. Dit is een ander voorbeeld van hoe woorden in de loop van de tijd van betekenis kunnen veranderen, of hoe mensen verkeerd kunnen interpreteren wat iets is.

Hoewel ze niet echt zijn vernoemd naar iets dat met katten te maken heeft, zijn ze nog steeds een belangrijk stuk technologie dat ons helpt toegang te krijgen tot het wereldwijde web.

De kabels laten repareren kan erg duur zijn als je niet weet wat je doet. Soms is het goedkoper om gewoon nieuwe te kopen, omdat het niet de moeite waard is om zelf te raden waar het probleem zit en verkeerd te raden.

Waarom heb je Cat6-kabel nodig?

Elke netwerkkabel is ontworpen voor een specifiek gebruik. Cat6-kabel is het meest geschikt voor Gigabit Ethernet-netwerken. Cat5e-kabel wordt gebruikt in 10/100-netwerken en Cat3-kabel wordt gebruikt in 10 Mbps-netwerken.

Cat6-kabel is de opvolger van Cat5e-kabel. Het kan gegevens verzenden met een snelheid van 10 gigabyte per seconde, wat twee keer zo snel is als Cat5e. Je hebt tegenwoordig ook een Cat7-kabel die dus 4 keer zo snel is als de Cat5e-kabel.

Cat6-kabels op rol worden nu vaak gebruikt voor computernetwerken en andere toepassingen voor snelle gegevensoverdracht waarbij betrouwbaarheid en snelheid belangrijk zijn. De standaard werd in 2001 goedgekeurd door de Telecommunications Industry Association (TIA).

Waar Cat6-kabels gebruiken?

Het is gelukkig mogelijk om ethernetkabels online te kopen. Hier kun je makkelijk vergelijken voor wat je nodig hebt. Cat 7 op rol worden gebruikt in computernetwerken voor de overdracht van gegevens met hoge snelheden. Ze worden gebruikt voor gegevensoverdracht tussen apparaten zoals computers, printers, servers of switches. Cat6-kabels kunnen worden gebruikt in elke toepassing die een hoge bandbreedte en snelle gegevensoverdracht vereist.

Nieuws

Meest gelezen