Aangeboden door: studyworks.nl

Waarom het nodig hebben van bijles geen ramp is

Foto: unsplash

Of het nou gaat om een basisschoolleerling, een leerling van het voortgezet onderwijs of een student, als we naar het onderwijs kijken zien we dat steeds meer leerlingen bijles krijgen naast hun normale lessen.

Leerlingen die moeite hebben met de Nederlandse taal kiezen voor bijles nederlands , maar er zijn ook steeds meer leerlingen die kiezen voor bijles rekenen of wiskunde. Bijles hoeft overigens niet per se door de leerling zelf gekozen te worden. De ouders van de leerling kan namelijk ook bijles aanvragen. Het is wel belangrijk dat de ouders het eerst overleggen met hun kind zelf, voordat zij bijles voor hun kind aanvragen.

Bijles wint steeds meer populariteit

Als jij denkt dat je bijles nodig hebt voor een bepaald vak, hoef je je daar uiteraard niet voor te schamen. Of als je als ouder denkt dat jouw kind bijles nodig heeft, is dat geen schande. Het betekent zeker niet dat jouw kind dom is of het vak niet goed beheerst. Iedereen heeft namelijk wel eens een extra zetje nodig. Maar onthoud dus wel altijd eerst te overleggen met je kind, zodat hij of zij ook op de hoogte is. Belangrijk hierbij is dat jouw kind zelf ook de bijles wil hebben en zich hiervoor wilt inzetten. Het heeft immers weinig nut om bijles te krijgen, als je daar zelf geen behoefte aan hebt of niet van plan bent om daar iets mee te doen.

Je bent niet alleen

Je bent niet de enige als je moeite hebt met een of meerdere vakken op school. De lessen gaan vaak in een rap tempo, waardoor het niet altijd even makkelijk te volgen is. Het lastige is dat de docenten niet altijd tijd hebben om veel individuele aandacht te geven, hoe graag ze dat ook willen, vanwege de grote klassen. Het is helemaal geen ramp als je bijles nodig hebt! Het is alleen maar goed van je dat je het desbetreffende vak onder de knie wilt krijgen.

Nieuws

menu