Aangeboden door: businessnamegenerator.com

Waarom Nederland een geweldige plek is om je bedrijf te vestigen

Foto: pexels

Of je nu freelancer wilt worden of echt je eigen zaak oprichten, het is eenvoudig om aan te nemen dat locatie er dan niet toe doet. Echter is niets minder waar en zijn er een aantal goede redenen om je zaak gewoon in Nederland te vestigen. Je kunt overigens tegenwoordig via allerlei websites wel eenvoudig je zaak in het buitenland oprichten als je dit zou willen, maar je ziet niet voor niks dat voornamelijk buitenlandse bedrijven en ondernemers zich juist in ons land kommen vestigen.

Laten we eens gaan kijken naar waarom Nederland zo’n geliefd land is om je bedrijf te vestigen.

Geschiedenis van Zakelijk Nederland

Voor Nederland begon het allemaal gedurende de Gouden Eeuw in de zeventiende eeuw. Nederland was toen wereldwijd gezien een grote speler. Een echte wereldmacht met ver strekkende handelsrelaties over de gehele wereld. De Vereenigde Oost-Indische Compagnie had overal handelsposten en daardoor een grote invloed op de internationale handel van goederen.

De meeste historici zien Nederland dan ook als het eerste echte kapitalistische land. Amsterdam was dan ook de rijkste stad ter wereld en de eerste met een eigen aandelen beurs. Hoewel dit er vandaag de dag niet allemaal meer zo toe doet, zijn er toch nog veel redenen waarom zaken doen in Nederland zo aantrekkelijk is voor ondernemers.

Kwaliteit van leven

Het klinkt heel hard en soms zelfs onwaar, maar de kwaliteit van leven in Nederland is gewoon vele malen hoger dan in andere landen. Daarnaast liggen we centraal gelegen in West-Europa. Vanaf Amsterdam kan je namelijk overal gemakkelijk en goedkoop heen via onder andere de hoge snelheidstrein en met het vliegtuig. Hier komt bij dat zaken zoals verzekeringen in ons land gewoon goed geregeld zijn.

Gunstige belasting regelgeving

Hoewel niemand echt dol is op belasting betalen, staat Nederland toch echt bekend als belastingparadijs. Met name op het gebied van BV’s en royalties is Nederland een geliefd land om zich zakelijk gezien te vestigen. Denk aan de Rolling Stones, de Beatles en andere grote en bekende artiesten die zich om belasting redenen in Nederland gevestigd hebben. Zelfs grote merken als Apple en Ikea zijn tegenwoordig in ons land statutair gevestigd.

Een eigen onderneming beginnen

Nederland heeft juist nu gebrek aan innovatieve ondernemers. De COVID-19 pandemie is wellicht erg vervelend, maar juist nu liggen er kansen voor het oprapen als het om ondernemen gaat.

In ons land kan vrijwel iedereen van achttien jaar of ouder een eigen onderneming. Dit kost slechts eenmalig €50 aan Kamer van Koophandel inschrijfkosten. Heb jij er al een tijdje over na zitten denken een eigen onderneming te beginnen? Neem dan eens een kijkje op https://businessnamegenerator.com/nl/ . Dit is een handige website waar je pakkende bedrijfsnamen en productnamen kunt genereren. Zo kun je dus controleren of een naam nog vrij is en of deze niet te veel lijkt op die van een al bestaand bedrijf of product.

Nieuws

menu