Aangeboden door: oversluiten.nl

Waar moet je op letten bij een hypotheek verhuizen?

Foto: pixabay

Een hypotheek afsluiten is een grote stap om te zetten. Vaak ben je ook van plan om deze helemaal af te lossen voordat je aan iets nieuws denkt. Maar wanneer jouw financiële situatie verandert, of je gewoon simpelweg een betere deal ergens anders ziet, moet je toch even gaan rekenen.

Je hypotheek oversluiten kan namelijk nogal wat kosten met zich mee brengen. Je hypotheek oversluiten berekenen kan je gelukkig heel snel online geregeld hebben.

Waarom je hypotheek oversluiten?

Op het moment dat je de originele hypotheek hebt afgesloten, was je situatie waarschijnlijk heel anders dan die nu is. Vaak kan je gewoon doorgaan met het bedrag wat toentertijd was afgesproken, maar af en toe zullen mensen het met wat minder moeten doen. Als je ergens anders een lagere hypotheek kunt vinden, is het wellicht waard om over te stappen.

Laat je niet verrassen door de kosten

Als je een hypotheek wilt oversluiten, moet je de oude hypotheek natuurlijk aflossen. Dit is doorgaans de grootste kostenpost in dit proces. Dit wordt ook wel de “boete” genoemd. Als de boeterente meer is dan wat je zou besparen per maand als je de nieuwe hypotheek overneemt, zal je er niet op vooruitgaan. Je wilt netto de hypotheek oversluiten zonder boete . Als de boeterente minder is dan het bedrag wat je bespaart op de oude hypotheek, zal het dus wel voordeliger zijn voor je om de hypotheek over te sluiten. Ga dus altijd van tevoren met een adviseur om de tafel zitten!

Vraag een adviseur of het voor jou uitkomt

Bij grote financiële beslissingen is het altijd een goed idee om een adviseur uit te nodigen. Met z’n allen naar de cijfers kijken zorgt dan voor de beste en veiligste verdere stappen. Als in jouw situatie een hypotheek oversluiten een goed verloop betekent, zal de adviseur je hier bij helpen. Als het toch niet een goed idee blijkt, en je het goedkoopst uit bent als je blijft zitten, doe dit dan ook. Tegenwoordig is dit online heel snel en gemakkelijk om te doen! Via de telefoon of via een online vergelijkingstool kan je al snel beginnen.

Nieuws

menu