Voetproblemen? Ontdek de voordelen van een nagelbeugel

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Ingegroeide nagels kunnen helaas iedereen overkomen. Ze kunnen worden veroorzaakt door slecht passend schoeisel, trauma, of het kan zelfs genetisch bepaald zijn, waardoor iemand aanleg heeft voor het ontwikkelen van ingegroeide teennagels. Een ingegroeide teennagel kan leiden tot terugkerende pijn en infectie. Hoewel een chirurgische behandeling van ingegroeide teennagels veel succes heeft, hoeven niet alle ingegroeide teennagels geopereerd te worden. Zo kan je ook een nagelbeugel kopen om dit probleem te verhelpen.

Wat is een nagelbeugel?

Nagelbeugels kan je het best vergelijken met tandheelkundige beugels. Het zijn medische hulpmiddelen die door middel van spanning de nagelgroei corrigeren. Nagelbeugels worden meestal op het breedste deel van de nagel aangebracht. Naarmate de nagel groeit, helpt de beugel de nagel in zijn natuurlijke positie te brengen. Aangezien het 6-9 maanden duurt voordat de nagels volledig zijn uitgegroeid, duurt het enkele maanden voordat het hele proces is voltooid. Al voelen de meeste mensen al na een paar weken nadat ze een nagelbeugel kopen en gebruiken een verlichting van de pijn.

De voordelen van een nagelbeugel kopen

Geen medische ingreep nodig
Het gebruik van een nagelbeugel is interessant omdat het een minder intensieve behandeling is dan het ondergaan van een operatie voor het verhelpen van ingegroeide teennagels. Hierdoor heb je ook geen plaatselijke verdovingsinjectie nodig. Dat is dan weer erg goed nieuws voor mensen die schrik hebben van naalden.

Geen lange genezing
Het feit dat je geen operatie moet ondergaan wanneer je een nagelbeugel koopt, betekent ook dat je niet moet revalideren. Zo is er geen wonde die moet genezen en het gebruik van een nagelbeugel is pijnloos. Geen revalidatie betekent ook dat je geen tijd moet missen op school of op je werk.

Snelle werking
Een nagelbeugel is een van de behandel technieken die een eenvoudig maar effectief resultaat opleveren. Niet alleen werkt het erg snel, maar het zorgt ook voor langdurig pijnvrije nagels.

Geschikt voor mensen met diabetes
Mensen met diabetes hebben nood aan diabetische voetzorg. Wanneer ze last hebben van een ingegroeide teennagel of andere voet kwalen, dan dient de verzorging op een specifieke wijze te gebeuren. Mensen met diabetes kunnen echter ook een nagelbeugel kopen en gebruiken. Een nagelbeugel is immers geschikt voor mensen met diabetes of perifere vaatziekten.