Voetbalvereniging de Weide ontvangt ruim 2000 euro van Albert Heijn

De cheque met het opgehaalde bedrag wordt overhandigd aan het bestuur van v.v. de Weide.

De cheque met het opgehaalde bedrag wordt overhandigd aan het bestuur van v.v. de Weide. Foto: Bram Prins

Ambassadeur Louis van Gaal gaf woensdag 8 september het startschot voor Voetbalpassie, het digitale spaarprogramma van Albert Heijn en de KNVB. Voetbalpassie is een programma om amateurclubs te ondersteunen en zal op meerdere momenten worden herhaald.

Afgelopen drie weken spaarden klanten van Albert Heijn enthousiast Voetbalpassiepunten om zo hun lokale voetbalclub te sponsoren. In totaal leverde de actie een bedrag van 1,6 miljoen euro op. In de app van Albert Heijn konden klanten bij aankoop van meer dan 1.500 deelnemende actieproducten Voetbalpassiepunten sparen. Op alle groente- en fruitaankopen werden zelfs dubbele spaarpunten gegeven. Met een volle digitale spaarkaart van 10 punten werd een lokale voetbalclub naar keuze met 1 euro gesponsord. Met dit Voetbalpassiebedrag kunnen de verenigingen bijvoorbeeld trainingsmateriaal aanschaffen of een financiële reserve opbouwen voor het onderhoud van de velden of de kantine.

Vv de Weide

Eén van de voetbalclubs die zich aangemeld had voor de spaaractie, is voetbalvereniging de Weide. De leden van vv de Weide hebben enthousiast boodschappen gedaan bij één van de Hoogeveense Albert Heijn-filialen. Bij elkaar is er een bedrag voor vv de Weide gespaard van net iets meer dan 2.000 euro.

Afgelopen zaterdag overhandigden Niek en Henri Offerein de cheque aan Tjeerd de With en Hans Meinardi, bestuursleden van vv de Weide. Het bestuur van vv de Weide is haar leden bijzonder dankbaar dat zij hier zo enthousiast aan meegedaan hebben. Er is dankzij hen een recordbedrag opgehaald, slechts een klein deel van de andere verenigingen in Nederland haalden meer dan 2.000 euro op.

Volgende editie

Door het succes van de actie kan Albert Heijn ook direct melden dat Voetbalpassie in 2022 terugkomt. Het programma krijgt de volgende editie eenzelfde opzet om zo ook volgend jaar amateurverenigingen te blijven ondersteunen.