Vijf goede redenen om uw HR-proces te optimaliseren

-

-

HR-proces is de moderne term voor het beheren van het zogenaamde menselijk kapitaal van een onderneming. Hieronder vallen onder meer werving en selectie, opleiding en loopbaanontwikkeling en de personeels- en salarisadministratie. Waarom zijn deze aspecten essentieel, en waarom is het raadzaam om het hele proces te optimaliseren?

1. Een vlot lopende salarisadministratie

U besteedt de salarisadministratie uit aan efficiënte en foutloze vakmensen, binnen of buiten uw onderneming. Hierbij maken u of de ingehuurde experts gebruik van de SAP koppelingen van Salure om fouten te voorkomen. Een SAP koppeling zorgt bovendien voor een veilige overdracht van gegevens, want ook daar moet u tegenwoordig aan denken: dat de werkplek virtueel veilig is. Het softwareplatform SalureConnect verzamelt informatie (data) en verwerkt alles tot één overzicht op één digitale plek. Zo voorkomt u fouten in bijvoorbeeld de salarisadministratie.

Salarisadministratie uitbesteden?

De loonhuishouding van een onderneming is vaak een compleet bedrijf op zich: hoe meer personeel en manuren, des te complexer de materie. Daarom bestaan hier opgeleide mensen voor, die u dit werk graag uit handen nemen. De kosten wegen allerminst op tegen de uren die u ermee vrijmaakt. Nederland staat in de top 40 van landen waar bedrijven er een complexe salarisadministratie op na houden. Om zeeën van tijd over te hebben, maar ook om een efficiënte salarisadministratie te runnen, is uitbesteden een aparte tip in dit rijtje. U doet immers het liefst waar u goed in bent: een bedrijf managen op de weg naar - hopelijk - succes. Dan is het salarishuis toch min of meer een blok aan uw been.

2. Het juiste team samenstellen

Onder de noemer Werving & Selectie valt het vinden van het meest geschikte personeel voor uw onderneming. Daarbij kijkt u verder dan cv’s en papiertjes en put u graag uit een uitgebreide database, naast uw huidige netwerk. Als u een getalenteerde kandidaat voor een vacature heeft gevonden, moet deze ook nog bij het bedrijf passen. U maakt meer kans op het vinden van de gedroomde werknemer als u ook dit proces optimaliseert met technologische hulpmiddelen. Ook hier bestaan opgeleide vakmensen voor. Zo stelt u sneller uw dreamteam samen.

3. Duurzaam met personeel omgaan

Zoals gezegd werkt u met menselijk kapitaal, hetgeen het onderwerp richting het begrip duurzaamheid stuurt. In het nieuws , ook op deze site, leest u er veel over. Duurzaamheid houdt echter niet alleen in dat u zo weinig mogelijk transportbewegingen veroorzaakt of groene energie gebruikt. De term slaat ook op uw personeel. Loopbaanontwikkeling en doorgroeimogelijkheden motiveren een werknemer voor uw bedrijf te kiezen. Zolang ze hun talent kunnen benutten, maar ook verder kunnen leren, is een werkplek aantrekkelijker. Onder het kopje duurzaamheid valt ook een modern protocol bij uitval door stress, alsmede inclusie en diversiteit. Alles bij elkaar moet het aanlokkelijk zijn om bij u een contract te tekenen.

3. Experts beschikbaar voor elk detail van uw onderneming

Het is begrijpelijk dat het managen van een goed lopende onderneming al genoeg drukte geeft onder uw eigen hersenpan. Tegelijkertijd is het fijn dat u zoveel zaken los kunt laten door ze simpelweg uit te besteden. Er zijn tegenwoordig allround coaches, verandermanagers, IT-specialisten, administratieve tovenaars zoals die van Salure, motivational speakers en nog veel meer partijen die u verder helpen. Kortom: een hele mozaïek aan experts die zich storten op zaken waar u zich niet in heeft verdiept of geen tijd voor heeft. Maar die dus zeker bijdragen aan meer succes op de lange termijn.

4. U straalt professionaliteit en betrokkenheid uit

Als u overal aan heeft gedacht om dit HR proces te optimaliseren, werkt dat door in al uw contacten en uw bedrijfsimago. u heeft het zogezegd allemaal voor elkaar . Het is duidelijk dat u die professionaliteit wilt uitstralen. Zoals het al eens werd samengevat in de film Mad City : „A good boss takes care of his people”. Op alle fronten. Dat is de perfecte definitie van een goed lopend HR proces.

5. Tijd is geld

De aloude uitdrukking ‘tijd is geld’ is vanzelfsprekend van toepassing op het optimaliseren van uw HR proces. Voor veel bijkomende werkzaamheden geldt immers dat een computer oneindig veel sneller werkt dan mensen. Voor activiteiten die u liever aan menselijke hersenen en zintuigen overlaat, ontstaat automatisch meer tijd en ruimte: precies waar u als ondernemer wellicht om zit te springen.