Aangeboden door: ABN AMRO

Verhuizen: op deze manier verloopt het soepel

Foto: pexels.com

Verhuizen kan nogal een uitdaging zijn. De meeste mensen vinden er ook helemaal niets aan en zijn blij als het allemaal achter de rug is. De periode naar de verhuizing toe kan namelijk nog wel eens wat stress opleveren. Of je nu verhuist naar een nieuw huis of een nieuwe stad, er zijn veel dingen die je moet regelen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. In dit artikel bespreken we wat je moet regelen als je gaat verhuizen, zodat je goed voorbereid bent en hopelijk iets minder stress ervaart!

Maak een verhuisplanning

Een goede voorbereiding is essentieel bij het verhuizen. Begin daarom op tijd en maak een verhuisplanning. Noteer de belangrijkste data, zoals de opleverdatum van je nieuwe woning, de datum waarop je de oude woning moet opleveren en de datum waarop de verhuiswagen voor de deur staat. Vraag ook vrienden of familie om te helpen bij het in- en uitpakken van de spullen en het eventuele schoonmaken van de nieuwe én oude woning.

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je geen zin hebt om zelf al je spullen te verhuizen (of het is gewoonweg niet mogelijk), dan kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Het is verstandig om op tijd een offerte aan te vragen en verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken, passend binnen jouw budget en wensen. Let ook op de verzekeringen die het verhuisbedrijf biedt, zodat je verzekerd bent tegen eventuele schade aan je spullen.

Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal

Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen hebt en begin op tijd met inpakken. Vaak kun je bij verhuisbedrijven of bouwmarkten terecht voor stevige verhuisdozen. Daarnaast heb je ook ander verpakkingsmateriaal nodig, zoals bubbeltjesplastic, inpakpapier en tape. Vergeet ook niet om je dozen te labelen met de inhoud en de ruimte waar ze heen moeten.

Verzekeringen regelen

Een verhuizing kan gevolgen hebben voor je verzekeringen. Controleer daarom of je huidige verzekeringen nog van toepassing zijn of dat je dingen moet aanpassen. Waarschijnlijk moet je een woonverzekering afsluiten , of een inboedelverzekering, opstalverzekering enzovoorts. Informeer jezelf goed!

Adreswijzigingen doorgeven

Als je gaat verhuizen, moet je ook je adreswijziging doorgeven aan verschillende instanties en bedrijven. Denk hierbij aan de energieleverancier, zorgverzekeraar, leverancier van televisie en internet, huisarts, tandarts, etc. Zorg ervoor dat je deze wijzigingen tijdig doorgeeft, zodat de post op jouw nieuwe adres bezorgd wordt. De gemeente en Belastingdienst worden automatisch op de hoogte gebracht.

Abonnementen en lidmaatschappen

Als je gaat verhuizen, is het verstandig om je abonnementen en lidmaatschappen te controleren. Moet je bijvoorbeeld je sportschoolabonnement opzeggen omdat je te ver weg gaat wonen, of kun je het lidmaatschap overzetten naar een sportschool bij jou in de buurt? Loop alles goed na en wijzig dingen op tijd!

Nieuws

menu