Vepa stimuleert medewerkers de auto te laten staan

Het team (lokale fietsondernemers, medewerkers Drenthe Reist Duurzaam, wethouder Bisschop en medewerkers Vepa) dat de medewerkers van Vepa enthousiast maakt voor de fiets. Foto Vepa

Kantoormeubelfabrikant Vepa met productielocaties in Hoogeveen en Emmen wil medewerkers stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Wethouder Roelof Bisschop van de gemeente Hoogeveen, medewerkers van provincie Drenthe en Drenthe reist Duurzaam en Drentse Fietsforenzen probeerden hen vorige week enthousiast te maken voor dit project.

Vepa onderneemt lokaal, duurzaam, circulair en werkt bewust aan een betere wereld. Een logische vervolgstap is dan ook om medewerkers te stimuleren om op de fiets naar het werk te komen. Al met één dag in de week op de fiets is er voordeel. Jan Joustra, Vepa: „Bewegen is gezond en in combinatie met het opsnuiven van vitamine D via de buitenlucht al helemaal”, aldus Jan Joustra van Vepa. Tegelijkertijd bespaar je nog eens flink op brandstofkosten en spek je je eigen portemonnee. En door minder fossiele brandstoffen te gebruiken draagt dit ook bij aan de duurzame doelstellingen van ons bedrijf plus die van de medewerker zelf.”

Minder ziekteverzuim

„Dit is een ontzettend mooi initiatief”, aldus wethouder Roelof Bisschop. „De fiets biedt zoveel voordelen: het is beter voor het milieu, door bewegen blijf je actief en gezond en dit kan leiden tot minder ziekteverzuim voor de werkgevers. Volgens de leefstijlmonitor van het CBS beweegt ongeveer de helft van de Nederlanders van 4 jaar of ouder te weinig. Een serieus probleem waar we samen als ondernemers, inwoners en gemeente voor staan. Daarom is het heel goed dat Vepa haar medewerkers stimuleert om te bewegen. Ik hoop dat dit aanstekelijk werkt en vele andere bedrijven in onze gemeente volgen.”

Elektrische fietsen

Medewerkers kregen tijdens de ontvangst de gelegenheid om elektrische fietsen uit te proberen en kregen informatie over een duurzaam fietsleaseplan. Ook de lokale fietsenzaken, verenigd in Drentse Fietsforensen, waren hierbij aanwezig. Zij gaan samen met Vepa aan de slag om zoveel mogelijk medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen.

Nieuws

menu