Vaste gezichten in de wijk voor huurders Domesta. Bedrijven pakken onderhoud huurhuizen samen op

Van zeven bedrijven steeds één vakman die daadwerkelijk in de Domesta-huizen aan de slag gaat. Van links naar rechts: Maurice Arends van Langeland-Borgman, Deniz van der Tuin van Boekema, Emiel Braakhekke van Onderpand, Bennie Hemmen van Airhome, Martijn Lukken van Breman, Robert Kleis van Buursema, Gerard Luiken van Van der Geest Vastgoedonderhoud en Marcel Moes van Domesta. Foto: Iris Sijbom

Zeven bedrijven doen vanaf 1 januari alle grotere en gespecialiseerde onderhouds- en reparatieklussen bij huurders van Domesta. Zij krijgen van Domesta de ruimte om dat naar eigen inzicht aan te pakken. Zo kunnen ze hun deskundigheid volledig inzetten. Domesta toetst alleen of het resultaat van het onderhoud en de reparaties aan de afgesproken eisen voldoet. Belangrijkste eis is daarbij de tevredenheid van de huurders.

Het gaat om een langdurige samenwerking van in eerste instantie 5 jaar, maar de bedoeling is langer. Zo leren de bedrijven de huizen, de huurders, maar ook elkaar steeds beter kennen. Mede daardoor gaan ze steeds meer samenwerken. Ook kunnen de bedrijven door de lange looptijd de werkzaamheden beter plannen en hebben ze meer ruimte voor innovaties.

‘Het onderhoud wordt zo efficiënter en - naar verwachting - prettiger voor de huurders’, stelt een woordvoerder van Domesta.

De werkzaamheden die Domesta vanaf 1 januari op deze manier uitbesteedt zijn:

- Onderhoud aan de buitenkant van het huis. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk, de sloten, kozijnen, dakpannen en voegen.
De bedrijven Boekema, Onderpand en Van der Geest Vastgoedonderhoud worden hiervoor verantwoordelijk.

- Verwarming en ventilatie. Dit bestaat uit het onderhoud aan en de reparaties van cv-installaties, warmtepompen en mechanische ventilatie.

Breman, Langeland-Borgman en Airhome zijn hiervoor aan zet.

- Reparaties en renovaties bij verhuizingen of op verzoek van huurders (keukens, badkamers, toiletten).
De bouwbedrijven Buursema en Boekema doen deze werkzaamheden.

Kleinere klussen blijven de vakmannen van Domesta zelf oppakken.

Spannend

‘Samen worden deze bedrijven er dus verantwoordelijk voor dat de Domesta-huizen er goed bij staan en de installaties goed werken. Natuurlijk voelt het voor ons ook wel spannend om de bal zo uit handen te geven, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat iedereen hier uiteindelijk bij gebaat is’, aldus de woordvoerder. Als het Domesta en de huurders goed bevalt, gaat de corporatie bij meer werkzaamheden op deze manier samenwerken.

Nieuws

Meest gelezen