Unigarant en UVM sluiten 2021 af met een uitstekend bedrijfsresultaat

Will Hoogstad van Unigarant. Foto: Unigarant

Unigarant en UVM hebben vorige jaar beide met positieve cijfers afgesloten. Het geconsolideerde resultaat van beide bedrijven bedraagt in 2021 56 miljoen euro. Dat is 7 miljoen meer dan voorgaand jaar.

Will Hoogstad, CFO van Unigarant en UVM, kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar: „Net als in 2020 drukte de coronapandemie ook het afgelopen jaar zijn stempel op het bedrijfsresultaat. Een belangrijke oorzaak daarvoor is de beperkte mobiliteit die zorgde voor minder (auto)schaden. Ook tijdens de pandemie slaagden we erin de omzet te doen vergroten. Omdat minder vaak voor een vliegvakantie werd gekozen groeide onze recreatieve portefeuille met camper, caravan en motor aanzienlijk.”

Hoogstad beaamt dat in 2021 veel mensen toch weer op vakantie gingen waardoor veel reisverzekeringen werden afgesloten. „ Het is goed om te zien dat we ondanks de variërende klantbehoeftes gedurende het verloop van de pandemie relevant kunnen zijn met ons brede pakket aan producten. Als marktleider in fietsverzekeringen merkten we helaas ook de leveringsproblemen in de tweewielbranche, waardoor het aantal verkochte fietsverzekeringen iets achterbleef.”

Investeren in de toekomst

Dankzij de goede cijfers heeft Unigarant flink geïnvesteerd in de ambities voor de komende jaren. Zo werd de Veilig Rijden-propositie uitgebreid met persoonlijke rijhulpcoaching, werd een duurzaamheidsmanager aangesteld om de nieuwe strategische pijler ‘duurzaamheid’ verder vorm te geven en is het pand uitgebouwd en klaargemaakt voor het ‘hybride werken’. Over de cijfers voor het komende jaar is Hoogstad voorzichtig : „Nu we de pandemie hopelijk achter ons hebben gelaten, is de verwachting dat de schadelast over de totale portefeuille ook toeneemt. Dit zal zijn invloed hebben op het resultaat van het komend jaar. Wat wel vaststaat is dat we ons blijven richten op excellente klantbediening, daar doen we het echt voor.”

Nieuws

menu