Top Fit Hoogeveen bestaat 12,5 jaar: 'De vraag naar volwassenen streetdance bleef groeien'

Top Fit Hoogeveen bestaat 12,5 jaar. Foto Angelique Sabandar

Angelique Sabandar is 12,5 jaar geleden met haar bedrijf Top Fit Hoogeveen. In september 2010 is ze eerst begonnen met streetdance lessen op de Montessori school. Vanaf 2011 gaf ze ook streetdance lessen aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de gymzalen van de Magneet en Zuiderbreedte. Deze kinderen wierf ze via het uitdelen van flyers.

In het begin bestonden de lessen uit drie tot vijf kinderen. Al gauw kon Sabandar op meerdere basisscholen gastlessen gaan geven. „Vanaf deze periode groeide de aantallen aanzienlijk en kwamen er ook nieuwe locaties bij in de Curiestraat, Zuidwolde en Hollandscheveld”, vertelt ze.

Dat het aanstekelijk werkte merkte Angelique snel genoeg. „Moeders van kinderen die bij mij streetdance volgden vroegen op een gegeven moment aan mij of ik ook les kon geven aan volwassenen. Ik dacht altijd ‘volwassenen les geven hoef ik niet aan te beginnen’ want er zijn zoveel sportscholen die groepslessen voor volwassenen aanbieden.” De vraag vanuit de ouders bleef maar komen. Daarop handelde Sabandar en het bleek een succes. „Wat was dat gaaf. Vanaf dat moment groeiden alle lessen. Ook kwamen er verschillende trainingsvormen bij op de locaties. In die tijd huurde ik nog gymzalen van de gemeente, op een gegeven moment kon ik het niet meer alleen waardoor er meer instructeurs bij kwamen.”

Evenementen

Naast het geven van danslessen begon de dansschoolhoudster met het organiseren van diverse (mini)evenementen zoals kinder disco’s, een danskamp en bingo’s. Uiteindelijk groeide Top Fit Hoogeveen uit met een selectie die ook aan wedstrijden mee ging doen. „Daar werden ook veel prijzen gewonnen. Er is dit seizoen zelfs een demo-team aan toegevoegd.”

Sinds 2020 is Top Fit Hoogeveen gevestigd aan de Nobelstraat in Hoogeveen. Daar, en in de gymzalen, worden de volwassenen- en streetdance lessen gegeven. „In de afgelopen 12,5 jaar heb ik mooie dingen meegemaakt. Onze doelgroep is momenteel rond de 2,5 jaar en het oudste lid is 82 jaar. Ik blijf mezelf ontwikkelen door het volgen van diverse opleidingen en cursussen. Mijn hart en ziel zitten in het bedrijf en ik blijf dat zeker de komende jaren doen.”

Voor meer informatie over Top Fit Hoogeveen kijk op www.topfithoogeveen.nl

Nieuws

menu