TVM gaat samenwerking aan met Sven Kramer Academy Heerenveen

De Sven Kramer Academy en TVM verzekeringen zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de komende drie jaar. TVM

Hoogeveen - De Sven Kramer Academy en TVM verzekeringen zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de komende drie jaar.

TVM levert op deze manier een wezenlijke bijdrage aan het schoolschaatsen in Nederland. Daarnaast vindt TVM het belangrijk dat ook kinderen in de lagere sociaaleconomische wijken via de Sven Kramer Academy met sport in aanraking komen. De verzekeraar uit Hoogeveen hecht veel waarde aan gezonde en vitale medewerkers en heeft om die reden een uitgebreid vitaliteitsprogramma. De samenwerking met de Sven Kramer Academy sluit hier goed bij aan.

Als onderdeel van de samenwerking zal de Sven Kramer Academy onder andere tweemaal per jaar een clinic verzorgen exclusief voor medewerkers en/of klanten van TVM.

200 veiligheidshelmen

Het Hoogeveense bedrijf staat voor veiligheid. Voor de Sven Kramer Academy levert TVM 200 veiligheidshelmen voor de deelnemers aan de lessen. Dus het bedrijf staat niet alleen voor veiligheid op weg en water, maar ook op bevroren water.

Sven Kramer beleefde als actief schaatser een groot deel van zijn internationale successen in de jaren dat hij uitkwam voor de TVM schaatsploeg (2005-2014). Na zijn Jong Oranje-periode tekende hij bij TVM. In de groene TVM-kleuren beleefde hij vervolgens zijn internationale doorbraak en groeide hij onder leiding van coach Gerard Kemkers uit tot de beste schaatser aller tijden. In die periode won hij onder andere driemaal olympisch goud, negentien wereldtitels en 17 nationale titels en reed hij tal van wereldrecords.

TVM stopte in 2014 met sponsoring van haar eigen schaatsploeg. Frank Woestenburg, manager corporate communicatie bij de verzekeraar: „TVM is een sportieve organisatie. Ook na het einde van de TVM Schaatsploeg is de liefde voor de sport en de relatie met Sven Kramer altijd gebleven. Nu geven we samen met Sven de schaatsende jeugd een steuntje in de rug en helpen we Sven invulling te geven aan zijn mooie nalatenschap aan de schaatssport.”

Voor 12e minimaal een keer op het ijs

De Sven Kramer Academy biedt naast reguliere lessen voor kinderen en volwassenen ook schoolschaatsen aan, geheel passend bij de filosofie om kinderen voor hun 12e minimaal een keer het plezier van schaatsen te laten ervaren. Sven Kramer: „Steeds minder kinderen komen in aanraking met de schaatssport. Mijn ultieme droom is dat elk kind voor zijn of haar twaalfde minimaal één keer het plezier van de schaatsbeweging heeft ervaren. Daarom staat het schoolschaatsen hoog op onze agenda. Ik vind het geweldig dat TVM vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid en passie voor sport de Sven Kramer Academy wil ondersteunen. Gezien mijn verleden bij TVM vind ik dit extra mooi en bijzonder.”