Subsidie voor spouwmuur- of bodemisolatie koopwoningen: Inwoners van Drenthe hebben vaak slecht geïsoleerde huizen

Spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie. Foto Provincie Drenthe

Inwoners van Drenthe met een inkomen rond het sociaal minimum, kunnen vanaf vorige week subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie. De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren, met een koopwoning, met een jaarlijks inkomen van maximaal 23.233 euro. Bij een woning met meerdere eigenaren ligt dit maximaal op 32.592 euro.

Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 2500 euro en wordt niet aan de huiseigenaar uitbetaald. Het bedrag wordt meteen aan het bedrijf dat de isolatiemaatregelen komt uitvoeren betaald. In de meeste gevallen kunnen, met dit bedrag, de volledige kosten van het isoleren en het werk daaromheen worden gedekt.

De subsidieregeling is opgesteld door provincie Drenthe. Er is voor deze regeling één miljoen euro beschikbaar gesteld door Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Woningbezitters uit de gemeente Hardenberg kunnen ook aanspraak maken op dit bedrag. Door de hoge energierekening en slechte isolatie van veel huizen in Drenthe, is de regeling in het leven geroepen.

Het complete stappenplan staat op www.isolatieloket.nl/2500-subsidie-drenthe . Na aanmelding komt een isolatie-adviseur langs om de geschikte isolatievorm te bepalen en de aanvraag samen in te dienen.