Subsidie voor het verduurzamen van een woning of woonhuis

Anouk Baas, Henry Jansen en Jacqueline Lefers. Foto: Adviesgroep Mulderij Verzekeringen

Veel mensen willen hun eigen woning verduurzamen, mede door de stijgende energieprijzen. De wachttijden voor deze maatregelen zijn echter erg lang. Mulderij&Partners vraagt mensen toch de overweging te maken. De subsidieregels voor het verduurzamen van woonhuizen is sinds dit jaar verruimd en dat betekent dat dertig procent van de kosten vergoed worden.

Deze subsidie maakt deel uit van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Van deze regeling kan gebruik worden gemaakt wanneer er wordt geïnvesteerd in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op het warmtenet en isolatiemaatregelen. Onder isolatie vallen HR++ glas en vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Deze subsidie geldt alleen voor de eigen woning.

Anouk Baas van Adviesgroep Mulderij Verzekeringen vertelt: „Als u uw huis gaat verduurzamen, kunt u daarvoor spaargeld gebruiken. Doet u dat liever niet of is die mogelijkheid er niet? Dan biedt uw hypotheek waarschijnlijk interessante mogelijkheden. Huizen zijn de afgelopen jaren immers aanzienlijk in waarde gestegen en de hypotheekrente is nog altijd laag. Daardoor is de kans voor huizenbezitters groot dat zij hun hypotheek onder gunstige voorwaarden kunnen verhogen.”

Nieuws

menu