Steeds meer actieve internetproviders: zo profiteer je ervan

Foto: pexels

Foto: pexels

In Hoogeveen en omstreken zijn behoorlijk veel internetproviders actief. Met verschillende soorten internet en allerlei abonnementen en pakketten valt er dus veel te kiezen. Vaak is overstappen ook zo geregeld, waardoor besparen op je internetkosten wel erg makkelijk wordt.

3 soorten internet, veel meer aanbieders

Kijk je naar de beschikbare soorten internet, dan kan bijna iedereen kiezen voor kabelinternet en ADSL/VDSL. Daarnaast is er op steeds meer adressen glasvezelinternet beschikbaar, in zo’n 60% van de huizen in de gemeente is deze snelle en duurzame soort internetaansluiting aanwezig.

In het geval van glasvezel en ADSL/VDSL gaat het om zogenaamde open netwerken, wat betekent dat er veel verschillende internetproviders actief zijn. Hierdoor is er vaak gezonde concurrentie en veel keuze, zodat het eenvoudig is iets te vinden dat bij je wensen en eisen past. Bij kabelinternet is er minder te kiezen, voor deze soort internet kom je altijd terecht bij Ziggo.

Vergelijken is belangrijk

Veel mensen staan er niet bij stil dat hun internetabonnement misschien niet meer goed past. Daarom is het interessant om af en toe internetproviders te vergelijken, om te zien of er misschien een betere aanbieding beschikbaar is. Op goede vergelijkingssites kun je met een eenvoudige postcodecheck direct zien welke providers er actief zijn en wat de meest recente aanbiedingen zijn. Bovendien geef je met de filters precies aan wat je eisen zijn, zodat je alleen de relevante providers ziet.

Daarnaast is het mogelijk om het aanbod op verschillende manieren te sorteren. Is de laagste prijs belangrijk, dan sorteer je op prijs. Is de beste service belangrijker, dan sorteer je op de hoogste beoordeling. Kies je voor een combinatiepakket, waarbij je naast internet ook televisie of vaste telefonie afneemt, dan is het belangrijk de pakketten goed te vergelijken. Met een paar klikken zie je precies wat er mogelijk is.

Overstappen is bovendien allang geen lastige klus meer. Veel internetproviders nemen je het werk uit handen, net als grote vergelijkingssites. Bij die laatste partij profiteer je daarnaast vaak nog van andere voordelen, zoals een installatiegarantie of de garantie dat je maximaal 24 uur zonder internet zit bij het overstappen.