Stark blijft zoeken naar diversiteit aan werkzaamheden

Van links naar rechts: Robin Lok, Tonnie Braaksma en Marloes Wilpshaar. NDC mediagroep

Hoogeveen – Wie kleine meubels koopt bij Het Goed, heeft grote kans dat deze zijn opgeknapt door medewerkers van leer-werkbedrijf Stark.

In de ontwikkelhal van Stark is sinds kort een hoek ingericht waar meubels zoals kastjes, stoelen en krukjes worden opgeknapt. Tegen de achterwand prijken uit pallethout gemaakte puzzelstukken, die de samenwerking uitbeelden: Goed Stark.

,,Het is een mooie samenwerking omdat beide instanties er op een positieve manier iets aan hebben. Stark voegt hiermee een uitdagende en zinvolle werksoort toe aan het aanbod voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en Het Goed krijgt haar meubels opgeknapt retour waardoor ze mooie meubelstukken te koop kunnen aanbieden aan hun klanten”, zegt Frank Lunenborg, manager binnenafdelingen en detachering bij Stark.

In de betreffende hal wordt heel gericht gewerkt aan het ontwikkelen van werknemers- en vakvaardigheden met het doel mensen klaar te stomen voor de reguliere arbeidsmarkt. Het gaat bijvoorbeeld om uitkeringsgerechtigden of statushouders, afkomstig uit de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe. ,,Het is belangrijk dat wij hen ook creatieve werkzaamheden kunnen aanbieden”, zeggen praktijkbegeleiders Marloes Wilpshaar en Tonnie Braaksma. Het Goed zorgt niet alleen voor de aanvoer van meubels, maar ook voor de verf en andere benodigdheden.

Balletje gaan rollen

Deze nieuwe samenwerking is tot stand gekomen omdat Het Goed en Stark al meer samen deden. ,,Er worden al langer deelnemers bij Het Goed gedetacheerd. We zijn gaan kijken wat voor mogelijkheden er verder nog waren. Zo is het balletje gaan rollen”, vertelt Lunenborg.

In het pand van Stark aan de Dieselstraat werken in totaal zo’n 250 personen, waarvan ongeveer 30 in de ontwikkelhal. In de hal wordt een diversiteit aan werkzaamheden aangeboden. Zo worden er onder meer AED’s en gezichtsbruiners geassembleerd, rantsoenen voor het leger samengesteld, maar bijvoorbeeld ook zogenaamde koebekapboxen geassembleerd en flesjes water geëtiketteerd. De medewerkers in de ontwikkelhal werken hier gemiddeld tussen de drie en zes maanden. Lunenborg: ,,Ze blijven hier tot ze klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt. Het draait allemaal om het bieden van perspectief. Dat is belangrijk.”

Hoogevener Robin Lok is een van hen. Hij heeft weliswaar nog maar een dag op de nieuwe meubelherstelafdeling gewerkt, maar vond dat leuk. Of hij al weet wat hij na Stark wil gaan doen? Hij haalt zijn schouders op. „Daar ben ik nog niet achter.” 

Nieuws

menu