Spelerwijs houdt zomerschool voor peuters

De zomerschool voor peuters is gisteren van start gegaan. Foto: Spelerwijs

Spelerwijs Kinderopvang organiseert twee weken zomerschool voor de peuters.

Gisteren is de zomerschool gestart. Er komen 60 peuters spelen, zingen, lezen, verven, kleien en nog veel meer leuke dingen doen. Dit alles rondom het thema ‘Kunst natuurlijk’. De eerste en de laatste week van de zomervakantie zal dit iedere dinsdag en donderdag plaatsvinden in Brede school de Zuiderbreedte en op de Sterrenhoeve in Krakeel.

De zomerschool is voor peuters die normaal gesproken 4 keer per week naar de peuteropvang gaan, omdat ze een extra steuntje in de rug nodig hebben, om zich op die manier optimaal te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen hebben door de lockdown al veel uren peuteropvang moeten missen. Spelerwijs hoopt met een extra aanbod tijdens deze zomervakantie de kinderen in hun ontwikkeling te ondersteunen.

Gekozen is voor het thema ‘Kunst natuurlijk’ omdat peuters van alles interessant vinden, een mooi takje, een veertje, een bijzondere steen enzovoort. De leidsters, die hun zomervakantie verkorten door op de zomerschool te gaan werken, gaan met de peuters op zoek naar allerlei mooie materialen die ze met de kinderen bekijken, ook met een vergrootglas. Uiteraard is er ook veel tijd en ruimte om zelf kunst te maken, door middel van kleien, schilderen, plakken met allerlei materialen, knutselen en natuurlijk om veel te spelen. „Want: samen spelen is spelenderwijs leren.”

Nieuws

menu