Specsavers Hoogeveen traint winkelpersoneel in signaleren eenzaamheid

Wibi Soerjadi is een Nederlands concertpianist en componist.

Wibi Soerjadi is een Nederlands concertpianist en componist. Foto: Rogier Veldman/Lumen

In de Week tegen Eenzaamheid zet Specsavers Hoogeveen zich op verschillende manieren in om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Het winkelpersoneel zal tools aangeboden krijgen om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, maar ook daarna, gaat Specsavers zich inzetten om aandacht te vragen voor het groeiende probleem. Het winkelpersoneel krijgt een training aangeboden van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. „Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In de gesprekken met onze opticien of audicien kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige manier ons steentje kunnen bijdragen,” vertelt Rene van Os van Specsavers Hoogeveen.

Concert van Wibi Soerjadi

Naast het bewust kijken naar eenzaamheid tijdens deze week, organiseert Specsavers ook een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere winkel van Specsavers een buurthuiskamer. Op deze plek komen buurtgenoten samen en kunnen zo op een laagdrempelige manier in contact komen met elkaar.

Live stream in Hoogeveense buurthuiskamer

In de buurthuiskamer in Hoogeveen kan op 6 oktober het podium een live concert van pianist Wibi Soerjadi vij het Leger des Heils in Almere gevolgd worden via een live stream. Het concert begint om 19.00 uur.

Voor informatie over het programma kan contact worden opgenomen met de buurthuiskamer.