Soupalicious geeft 194 kommen aan de Voedselbank in Zuidoost-Drenthe

Doneer een kom soep bij de Albert Heijn in Hoogeveen. Foto: Pixabay

Een kom lekkere warme soep eten en er tegelijk één weggeven aan iemand in Hoogeveen die daar geen geld voor heeft. Dat kan nu met Soupalicious. Met elke kom soep die er gekocht wordt bij de Albert Heijn in de Nije Nering en aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen, wordt er automatisch een kom soep gedoneerd aan de voedselbank van Zuidoost-Drenthe.

Albert Heijn verkoopt nu drie soepen van Soupalicious, wat het steunen van de voedselbank nog gemakkelijker maakt. Daarnaast gaan mensen op deze manier ook voedselverspilling tegen. Alle soepen voor de voedselbank worden voor 100 procent gemaakt met goede restgroenten uit de snijderij van Albert Heijn. Deze groenten zouden anders worden weggegooid.

Soupalicious-directeur Milco Aarts is blij met de samenwerking met de grootgrutter en de voedselbank. „Doordat we in de supermarkt liggen kan iedereen een plaatsgenoot helpen: we verwachten dat dit minimaal 1000 kommen soep per jaar gaat opleveren voor de Hoogeveen voedselbank. En helpen is makkelijk, want de soepen zijn heerlijk. Goed doen smaakte nog nooit zo lekker.”

Nieuws

menu