Smullen van roti, gado gado en saoto soep? De Surinamer opent op 30 juli de deuren aan de Schutstraat in Hoogeveen

Jeremiah Pelatja (links) en Sergio Rasidin bij het nieuwe restaurant De Surinamer in de Schutstraat. Foto: André Weima

Sergio Rasidin (30) en Jeremiah Pelatja (35) uit Hoogeveen openen op 30 juli de deuren van De Surinamer aan de Schutstraat 108 in Hoogeveen. Het nieuwe restaurant is een echte blikvanger door de typische Surinaamse uitstraling van hout.

„Wij hebben hiervoor gekozen omdat de meeste huizen in Suriname ook deze uitstraling hebben”, vertelt Pelatja.

Bami, nasi, saoto soep, Rendang, Gado gado of broodjes met kip-kerrie en bakkeljauw. Het is binnenkort allemaal te krijgen in Hoogeveen. Beide Hoogeveners kozen voor deze locatie omdat hier veel mensen langskomen. „Het ligt in het centrum en wij hebben een prachtig terras voor de zaak”, vertelt Pelatja. „We zijn een tijd aan het verbouwen geweest, alles is gestript en weer opnieuw opgebouwd.”

Geheime recepten

Rasidin komt oorspronkelijk uit Suriname. Ideaal, want speciaal daarom gaven zijn moeder, tantes en oma hun geheime recepten prijs van bami, nasi, roti en al die andere heerlijke gerechten. „Samen met Jeremiah heb ik alles geproefd en hebben wij de lekkerste recepten uitgekozen”, vertelt Rasidin. Pelatja is Moluks en ook de geheime recepten van zijn familie werden gedeeld. ,,Alles is gedeeld uit liefde voor ons.”

De twee vrienden kennen elkaar al een tijd en hebben beiden sportscholen. Rasidin heeft AnyTime Fitness in Hoogeveen, Hollandscheveld, Steenwijk en Beilen en Pelatja heeft boksschool Fight with Faith in Hoogeveen. Corona maakte ze creatief en toen ze een keer samen aan het genieten waren van eten waren ze het er over eens. Ze moesten en zouden een eettent starten waar je kan genieten van Surinaams en Moluks eten. En er werd vaart achter gezet.

Dat ze dit samen hebben gedaan vinden ze heel bijzonder. „Waar een sterke broederband wel niet toe kan leiden. Wij zijn heel verschillend en dat was juist onze kracht. Wij gaan lekker knallen met ons team dat wij zo goed als compleet hebben. Een chef-kok, kok, de bediening en veel bezorgers. Wij zijn er helemaal klaar voor.”

Vanuit het geloof

Nog een leuk gegeven: de twee vrienden werken samen met boeren uit de omgeving. ,,Dat komt ook vanuit ons geloof. Wij willen samen met God hiermee stralen. Daarom hebben wij ook de Bijbeltekst Openbaring 3:20 op onze kaart staan: ‘Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten. Ik met hem en hij met Mij.’

Eten wordt ook niet weggegooid als het over is aan het einde van de dag. ,,Wij willen dat eten juist uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben. Ook gaat 10 procent van onze winst naar goede doelen.”

Gasten kunnen bij De Surinamer in het restaurant terecht om te dineren of de lunchen, maar ook afhalen en bezorgen is mogelijk. Er is een loungegedeelte aan de achterzijde. Dit is te reserveren vanaf 10 personen. Ook verzorgt het restaurant catering. Meer informatie is hier te vinden.

Nieuws

menu