Renewi: Op koers om aan de verwachtingen voor het gehele jaar te voldoen

Renewi blijft het investeren in geavanceerde sorteer- en verwerkingscapaciteit. Foto Renewi

Renewi, het Europese waste-to-productbedrijf, heeft zijn trading update over het derde kwartaal tot en met 31 december 2022 bekendgemaakt.

„We liggen op koers om aan de verwachtingen voor het gehele jaar te voldoen”, aldus Otto de Bont, Chief Executive Officer. „We blijven onze strategische agenda uitvoeren en bouwen verder aan onze leidende positie als producent van secundaire materialen. In het derde kwartaal hebben we de bouw van onze geavanceerde sorteerinstallatie in Gent voltooid en hebben we belangrijke mijlpalen bereikt bij de bouw van onze installaties in Puurs en Acht. Op de korte termijn moeten we het hoofd bieden aan zaken als inflatie, prijsstijgingen en volumedruk, maar we zijn voorzichtig optimistisch en onze verwachtingen voor de prestaties van de Groep over het gehele jaar blijven ongewijzigd.”

Hoogwaardigere secundaire materialen

Hoewel het bedrijf voor 2023 uitdagende macro-economische vooruitzichten verwacht, blijft het investeren in geavanceerde sorteer- en verwerkingscapaciteit om meer en hoogwaardigere secundaire materialen te kunnen produceren.

Renewi vertrouwt erop dat het bedrijf, nu de regelgeving de toenemende vraag naar gerecyclede materialen stimuleert, goed gepositioneerd is om te blijven groeien in zijn markten en om klanten op winstgevende wijze te bedienen. Ook naarmate de circulaire economie en de markt voor secundaire materialen zich verder ontwikkelt.

Nieuws

menu