RegioBank gaat tegen de stroom in

Loeske Wijngaarden en Henriëtte hilbink van de Regiobank

Loeske Wijngaarden en Henriëtte hilbink van de Regiobank Foto: Mulderij Partners

In de kranten en op sociale media is steeds meer te lezen over banken die hun vestigingen sluiten. Er is veel ophef over grootbanken die kosten gaan rekenen om geld te storten of op te nemen. De Regiobank gaat op beide vlakken tegen deze stroom in.

„Wij blijven gewoon in Hoogeveen. Nu ook de Rabobank aan Het Haagje haar deuren heeft gesloten, merken wij nog meer dat mensen behoefte hebben aan een persoonlijk aanspreekpunt”, vertelt Henriëtte Hilbink, het gezicht van de RegioBank aan de Alteveerstraat. „Ook gaan steeds meer banken aan particulieren kosten berekenen om geld op te nemen of te storten. Dat is bij ons niet zo, mensen kunnen gewoon elke dag binnenlopen, wij helpen ze graag. Ook ondernemers kunnen bij ons terecht om geld te storten”.

‘Buurtzame’ bank

De RegioBank profileert zich als de ‘buurtzame’ bank. Loeske Wijngaarden: „Wij willen bijdragen aan prettig wonen, werken en leven. Dan kun je denken aan een goed contact met de buren, een supermarkt om de hoek, maar ook aan een bank in de buurt waar je binnen kunt lopen voor persoonlijk advies”. Volgens Wijngaarden zijn het zeker niet alleen ouderen die graag naar een kantoor komen voor een gesprek met een bankadviseur, „Bij belangrijke life-events, zoals de aankoop van een nieuwe woning, de geboorte van een kind of een overlijden in de familie, willen mensen gewoon makkelijk even binnen kunnen lopen en iemand persoonlijk kunnen spreken. Wij begeleiden onze klanten van A tot Z en helpen ze zoveel mogelijk.” Hilbink vult aan: „We willen een positieve rol blijven spelen in een buurt waar mensen elkaar tegenkomen en naar elkaar omkijken.”