Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen verduurzamen

Zonnepanelen. Foto: Marcel Jurian de Jong

De coöperatieve Rabobank wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en het versnellen van de energietransitie. Daarom investeren de Rabobanken in Drenthe en Groningen een deel van hun coöperatief dividend in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, theaters, bibliotheken en buurthuizen.

Leden van Rabobank kunnen vervolgens stemmen en bepalen welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen. Voor de winnaars betaalt Rabobank de helft van de kosten van aanschaf en installatie. Een steun in de rug voor het maatschappelijk gebouw in de buurt. Zo wordt samen gezorgd voor een groenere omgeving en een lagere energierekening voor verenigingen en stichtingen.

De verenigingen en stichtingen die klant zijn bij Rabobank komen in aanmerking voor verduurzaming. Eigenaren van maatschappelijke gebouwen hebben inmiddels een digitale uitnodiging ontvangen met een unieke code om zich aan te melden, of kunnen deze alsnog aanvragen via communicatie.grd@rabobank.nl. Inschrijven kan tot en met 14 februari. De voorwaarden voor deelname en antwoorden op veel gestelde vragenzijn te vinden op www.rabo-zonnepanelen.nl.

Nieuws

menu