Persoonlijke hulp bij steunpunt Belastingdienst op het Werkplein

Het steunpunt in Hoogeveen. Foto: Belastingdienst

De Belastingdienst heeft onlangs een steunpunt geopend op het Werkplein in Hoogeveen. Men kan hier terecht voor persoonlijke hulp bij belastingvragen. Bijvoorbeeld over de aangifte inkomstenbelasting. Iedereen kan er op afspraak terecht op donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Bij het steunpunt kan eenieder terecht met alle belastingvragen. Of het nu gaat om een lastige vraag bij geldproblemen of het invullen van een formulier. Maar ook bij vragen over de jaarlijkse belastingaangifte, die nog tot 1 mei kan worden gedaan. Medewerkers van de Belastingdienst nemen de tijd en bespreken rustig alle vragen. „Zo wordt u zorgvuldig en met aandacht geholpen. En hebt u bij thuiskomst toch nog een vraag? Dat is geen probleem, de medewerkers helpen u graag nog een keer”, laat een woordvoerder weten.

Elke vraag

Monique, medewerker van het steunpunt van de Belastingdienst, vindt het fijn inwoners persoonlijk te woord te staan. „Ik ben blij dat we fysiek met de inwoners in contact staan. Belastingzaken kunnen spannend zijn, mensen maken zich zorgen of het wel goed komt. Dan is het fijn dat ik de mensen aan kan kijken en gerust kan stellen. En als iemand het niet snapt of er niet uitkomt, leg ik het graag nog een keer uit. Dan gaan mensen met een fijn gevoel weer naar huis.”

Zij legt uit dat elke vraag welkom is. „Zoals over het invullen van belastingaangiftes en aanvragen van toeslagen. Maar we leggen ook uit waarom je iets terugkrijgt of moet bijbetalen, bijvoorbeeld bij een belastingaangifte. Ik wil daarom tegen alle inwoners van Hoogeveen en omgeving zeggen: heeft u vragen of zit u ergens mee? Twijfel niet en maak een afspraak. Daarvoor zitten we hier!”

Op locatie

De Belastingdienst wil fysiek bereikbaar zijn op dé plek waar inwoners contact hebben met de overheid. Bjorn Meijer van de Belastingdienst: „Daarom openen we door het hele land steunpunten om persoonlijke hulp te kunnen bieden. In Hoogeveen kunnen inwoners terecht op het Werkplein. In een gesprek van mens tot mens helpen medewerkers van de Belastingdienst inwoners graag met hun vragen. Dat werkt voor veel mensen toch vaak fijn, ze voelen zich gehoord en geholpen.”

Een gratis afspraak maken kan via de BelastingTelefoon, 0800 - 0543 (gratis). Dat kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/contact

Nieuws

menu