Ouderwets je spaarpot legen in ruil voor een cadeautje bij Regiobank

Spaarmaand oktober bij Regiobank in Hollandscheveld en Hoogeveen.

Spaarmaand oktober bij Regiobank in Hollandscheveld en Hoogeveen. Foto: Eigen foto

Tijdens oktober kindermaand kunnen kinderen, die bij de Regiobank zitten, hun spaarpot legen. In ruil hiervoor mogen zij een cadeautje uitzoeken.

„Wie herinnert het zich niet van vroeger, dat je met een meer of minder goed gevulde spaarpot naar het bankkantoor ging? De bankmedewerker leegde je spaarpot en het geld werd geteld, soms zelfs met een automatische telmachine. Het mooiste was als je één keer per jaar zelf iets mocht uitzoeken uit de uitgestalde cadeautjes”, vertelt Henny Mulderij, directeur Adviesgroep Mulderij Verzekeringen.

Tegenwoordig kan dat vrijwel nergens meer. Bij banken is nauwelijks nog contant geld te vinden en de meeste vestigingen worden gesloten. Mulderij: „In onze RegioBank-vestigingen in Hollandscheveld en Hoogeveen doen wij dat anders. In de maand oktober kunnen kinderen hun spaarpot bij ons legen. Als beloning mogen zij een cadeau uitzoeken. Leren omgaan met geld is moeilijker geworden nu geld steeds meer ‘digitaal’ wordt. Om gevoel te krijgen bij hoeveel bijvoorbeeld een euro waard is en wat je ermee kunt doen, kan het daarom zinvol zijn om een spaarpot te gebruiken. Kinderen vinden het leuk om te zien dat het bedrag groeit en leren zo sparen. Met de spaarmaand proberen we ouders op een leuke, feestelijke manier te helpen met de financiële opvoeding van hun kinderen. Voor kinderen die deze maand een nieuwe rekening openen, hebben we een JBL-box als extra cadeau.”

De actie loopt nog tot 31 oktober.