Ontdekt de stilte in jezelf tijdens de Mind-Walk buitentrainingen in Boswachterij Ruinen-Echten

Een natuurwandeling door de bossen bij Ruinen en Echten om de stilte te vinden. Foto: Groenkracht Drenthe

De Dag van de Stilte valt elk jaar op de dag dat de zomertijd eindigt. Zomaar een uurtje extra. Om stil te staan bij de broodnodige rust misschien. In een wereld waarin stilte een schaars goed lijkt te worden neemt de organisatie van de Dag van de Stilte het voortouw om diverse activiteiten rondom het thema Stilte in het spotlicht te zetten.

In Drenthe worden diverse activiteiten georganiseerd, van stiltewandelingen tot creatieve workshops. Een voorbeeld zijn de Mind-Walk natuurwandelingen in Boswachterij Ruinen-Echten, waarbij invloeden uit onder andere forest bathing , mindfulness en yoga samenkomen. Geen volledige stiltewandelingen, maar juist door de aangereikte oefeningen werkt de wandelaar toe naar meer balans, rust en kalmte.

Meer wandelen, fitter en energieker voelen? Ontspannen en genieten van de natuur? Minder stress ervaren waardoor de eigen stemming verbeterd en een goed gevoel krijgt? Kies dan voor een Mind-Walk . De doorwerking kun je ervaren in het dagelijks leven. Zoals in je privéleven, op je werk en tijdens het uitoefenen van je eigen sport of wandelingen.

Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten. Dit kan er verwacht worden tijdens de trainingen: er worden meditatieve wandeltechnieken toegepast, verschillende wandelmeditaties of natuur (loop)meditaties, verschillende beweegvormen komen aan bod met invloeden uit de oosterse en westerse beweegprincipes zoals yoga en tai chi. Tijdens de Mind-Walk worden er oefeningen gedaan die stress kunnen verlichten en wordt er gekeken naar een positieve gedachtenkracht.

10 buitentrainingen

De Mind-Walk basiscursus start deze herfst op zondag 24 oktober. Tijdens 10 buitentrainingen met verschillende thema’s, loopt de wandelaar naar balans onder begeleiding van een coach. Op zondag 24, zaterdag 30 oktober en zondag 7 november kan er worden ingestroomd in deze cursus zolang er plek is. Iedere herfst en lente wordt er een basiscursus gegeven. Deze transformerende seizoenen ondersteunen de thema’s en persoonlijke ontwikkeling. Door het jaar heen worden er ook vervolgcursussen en workshops aangeboden.

Liever werken aan innerlijke stilte, fysieke en mentale kracht, souplesse en balans? Kies dan voor de wekelijkse yogalessen in d’Olde Karke te Echten. Yoga is gericht op soepel bewegen, coördinatie en bewustwording. Bij regelmatige beoefening zal er meer ontspanning worden ervaren, yoga werkt stress regulerend.

Kennismaken of inschrijven? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721, groenkracht.drenthe@gmail.com. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.

Nieuws

menu