Aangeboden door: VidaXL

Nog steeds genieten van je tuin in de winter? Zo doe je dat!

Afbeelding: Pexels

De meesten van ons genieten in het voorjaar, in de zomer en soms in het najaar nog van hun tuin. In Nederland hebben we in deze seizoenen altijd wel een paar mooie dagen zodat je lekker in de tuin kan vertoeven. Maar wil jij graag het hele jaar door genieten van je tuin, dus ook in de winter? Dat kan met deze tips!

Kies de juiste beplanting

In de meeste tuinen is het in de winter dor en grijs, maar dit hoeft echt niet. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om ook ‘s winters een interessante tuin te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld groenblijvende heesters planten, zoals: buxus, taxus als bollen, kubussen of hagen. Ook cornus soorten met rood, oranje of geel-groene takken kunnen jouw tuin in de winter opfleuren. Of wat dacht je van een viburnum met zijn geurende wit-roze bloemen of een toverhazelaar?

Gebruik de juiste decoratie

Naast beplanting kan ook decoratie je tuin opleuken. Denk bijvoorbeeld aan gezellige, gekleurde potten, decoratie van riet (denk hierbij aan manden of mooie lantaarns met verlichting of kaarsen), gekleurde takken enzovoorts. Dit is decoratie die langere tijd kan blijven staan, maar ook tijdelijke decoratie zoals pompoenen of een kerstboom kunnen je tuin van kleur en gezelligheid voorzien. Heb jij nou geen idee waar je decoratie voor je tuin kan kopen? Kijk dan eens op de website van VidaXL .

Creëer een gezellige, warme loungeplek

Geniet je het liefst van die lekkere, frisse lucht buiten, maar heb je het idee dat dit in de winter niet kan door de temperaturen? Het kan wel, het vraagt alleen wat aanpassingen:

  • Plaats een mooie overkapping in je tuin. Zorg er wel voor dat je minstens twee of drie wanden plaatst om de kou tegen te houden.

  • Voeg een kachel, openhaard of terrasverwarmer aan de overkapping toe.

  • Plaats een mooie tuinset met diverse kussens en plaids onder de overkapping. Vind jij de juiste tuinset uitkiezen lastig? Bereken dan eerst de maten die je nodig hebt en kijk vanaf daar verder naar welke stijl bij jouw tuin past bijvoorbeeld.

Met deze tips kan jij in de winter dus ook genieten van jouw tuin. Het kan misschien een investering zijn om je tuin aan te pakken, maar het is het echt waard. Want wie wil er nou een dorre en grijze tuin tijdens de al grijze dagen?

Nieuws

menu