Nieuwbouw Dierenartsenpraktijk Hoogeveen is begonnen

De 'start' van de nieuwbouw van de Dierenartsenprijktijk Hoogeveen aan De Ploeger.

De 'start' van de nieuwbouw van de Dierenartsenprijktijk Hoogeveen aan De Ploeger. Foto: André Weima

Na jaren wachten is de schep maandag de grond in gegaan voor de nieuwbouw van Dierenartsenpraktijk Hoogeveen.

„We zijn de afgelopen jaren flink uit ons jasje gegroeid en met de bouw van onze nieuwe praktijk krijgen we de mogelijkheid om de dieren van nog betere zorg te voorzien”, vertelt Cas van den Berg van de praktijk in De Weide.

De nieuwe praktijk krijgt vier spreekkamers, twee operatiekamers en een ruimte die speciaal wordt ingericht voor tandheelkunde. ,,Daarmee maken we een enorme stap vooruit. We beschikken over de nieuwste apparatuur op het gebied van diagnostiek en hebben de mogelijkheid voor digitale röntgenfoto’s, echografie en bloedonderzoek. Daarnaast hebben we wat betreft chirurgie alle faciliteiten in huis om de dieren met behulp van een kijkoperatie te opereren. Dit geeft een minimale belasting voor het dier.”

Op de eerste verdieping van de praktijk komt een multifunctionele ruimte voor het geven van lezingen en nascholing om de veehouders van alle wensen te voorzien.

Alle diersoorten

Het team van Dierenartsenpraktijk Hoogeveen, dat een zelfstandige praktijk is, bestaat uit zeven gespecialiseerde dierenartsen en negen assistentes. ,,Wij hebben de kennis en kunde in huis om alle diersoorten te behandelen. Van hamster tot hond, koe tot schaap, iedereen is welkom. We zijn altijd bereikbaar, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week.”

De verwachting is dat de nieuwbouw medio mei klaar is.