Nieuw in Hoogeveen: the Cupping Journey

Marjan Zwart. Foto: Eigen foto

Marjan Zwart uit Hoogeveen is een paar maanden geleden gestart met haar nieuw gevestigde praktijk the Cupping Journey. In deze praktijk kan eenieder terecht voor een behandeling Transformationalcupping.

Cupping is van origine een Chinese geneeskunde. „Cuppen is een krachtige techniek die tot diep in ons systeem een helende werking geeft. Het is een intensieve behandeling waarbij in de eerste plaats wordt gespeurd door middel van manuele therapie, ondersteund door informatie uit het intake gesprek naar verklevingen en blokkades”, legt Marjan uit.

Vervolgens wordt de glazen cup met vacuümpomp op de in-geoliede huid geplaatst, door vloeiende bewegingen gaat het (zuurstofrijk) bloed weer vrij stromen en opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd, het geeft verlichting en energie komt vrij. Wat tevens bij de behandeling kan horen zijn voeding- en detoxadviezen.

‘Diepgaande werking’

„Transformationalcupping heeft een diepgaande werking zelfs tot in onze organen. De werking gaat vele malen dieper dan het ‘gewone’ cuppen. Bindweefsel slaat oude trauma’s op die al jaren als bagage worden meegenomen, soms tot wel tot 20-50 jaar terug. Omdat dit door de behandeling loskomt voel je je energetisch lichter. Bewegingen worden soepeler, de huid gaat er jonger strakker en elastischer uitzien. Je wordt helderder in je hoofd en je zenuwstelsel werkt beter”, vertelt Marjan.

Marjan is van mening dat iedereen een keer deze behandeling moet ondergaan. „In de huidige westerse maatschappij wordt veel van mensen gevraagd, regelmatig staan we onder druk en bevinden we ons in stressvolle situaties. Ook het voedsel dat we nuttigen is bewerkt en de chemische stoffen slaan we op in ons lichaam, dit zorgt voor blokkades en van deze blokkades worden we uiteindelijk ziek.”

De behandeling helpt volgens Marjan tegen stress en burn-out klachten, vermoeidheidsklachten, hormonale disbalans, verwerking van trauma’s/oud zeer, verdriet (emoties), cellulite, striae, littekenverbetering, lipoedeem, rug- en schouderklachten, fybromyalgie, reumatische klachten, huidveroudering en migraine. Het heeft een positieve invloed op de algehele doorbloeding en het lymfesysteem gaat beter werken. „Ook ervaren mensen na de behandeling meer energie en geeft het pijnverlichting.”

Meer informatie is te vinden op Facebook (thecuppingjourney), Instagram (@thecuppingjourney), en uiteraard kan men mailen (m.j.zwart@hotmail.com) of bellen (06-11178824).

Nieuws

menu