Nettorama verhuist naar andere kant van Schutsplein: ‘We hebben in de nieuwe winkel een zee van ruimte’

Mohammed Ben Ali en Hilco Benjamins voor de nieuwe huisstijl van de Nettorama. André Weima

Hoogeveen Nettorama Hoogeveen heeft 22 jaar een prima supermarkt gehad op de oude locatie. Alleen het plaatsen van een nieuwe brood-afdeling is een wijziging geweest in de indeling. Nettorama verhuist nu naar Schutsplein 100, naar de andere zijde van het plein. Klanten krijgen hier een zee van ruimte.

„We hebben er een heerlijke, ruime en frisse supermarkt voor teruggekregen, met een grote groente- en fruitafdeling, een grote brood bake-off afdeling en een slagerij met een vleeswaren- en kaasafdeling die waarschijnlijk de grootste is van alle supermarkten in Hoogeveen”, vertelt bedrijfsleider Hilco Benjamins vol trots. De nieuwe Nettorama opende gisteren haar deuren.

Al jaren achtereen wordt Nettorama bekroond voor haar versafdelingen. Vorig jaar is de Nettorama-formule als beste beoordeeld door consumenten van alle supermarkten in Nederland, tevens als beste supermarkt in vlees en beste supermarkt in kaas. Daarnaast is Nettorama al elf keer uitgeroepen tot de beste supermarkt in aardappelen, groente en fruit. Allemaal titels om trots op te zijn, vindt directeur Harry Sulmann. „Voor een kleine speler als ons is het de uitdaging om dit elke dag te kunnen waarmaken.’’

Enorme ruimte

Sulmann laat samen met Benjamins de nieuwe winkel zien. De ruimte is enorm. „Zeker als je bedenkt dat onze klanten voorheen vaak niet met twee winkelkarren door een gangpad konden. Dan raakten ze elkaar bijna. Een vaste klant die ik een tijd niet had gezien, zag ik laatst terug in de oude winkel. Op het moment dat ik haar aansprak, kreeg ze een winkelkar tegen haar hakken aan. Ze moest er zelf om lachen. Het was de reden waarom we haar steeds minder zagen”, vertelt Benjamins.

Over die ruimte hoeven de klanten zich nu niet meer druk te maken. „Klanten weten denk ik niet wat hen overkomt als ze hier binnenstappen. De gangpaden zijn breed, bij de versafdelingen zijn de meubelen laag gehouden zodat er een uitstekend overzicht blijft”, vertelt Sulmann. Benjamins knikt instemmend. „We bieden de kruidenierswaren voor de allerlaagste prijs met daarna nog 10 procent extra korting op 3000 merkartikelen bij de aankoop van twee stuks. In vers hebben we de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het blijft precies zo als de klanten van ons gewend zijn. De indeling van de winkel zal even wennen zijn, maar na enkele bezoeken zal dit weer herkenbaar zijn.”

De Nettorama-formule bestaat al meer dan 50 jaar en is een echt familiebedrijf. Er zijn in totaal 32 vestigingen verspreid over 8 provincies. Hoogeveen is het meest noordelijke filiaal. „De kracht van de formule is consistentie, lage prijzen en de beste versproducten. We houden geen spaaracties, maar willen klanten gewoon laten winkelen voor lage prijzen. De formule is de laatste jaren sterk gegroeid in haar vers-afdelingen. We hebben een prachtig assortiment en alles is supervers”, aldus Sulmann.

Zeurende bedrijfsleider

Benjamins is sinds 5 jaar bedrijfsleider van de vestiging in Hoogeveen. Al jaren heeft hij aangegeven meer ruimte nodig te hebben om zijn klanten beter te kunnen bedienen. „Ja, ik had een zeurende bedrijfsleider”, zegt Sulmann lachend. „Er zat maar een ding op: uitbreiden op de huidige locatie of verhuizen. Ruimte vragen aan de buren (Lidl) was in dit geval geen optie. We hadden al een tijd een oogje op dit pand en hebben eind vorig jaar de knoop doorgehakt. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Als je de keus gemaakt hebt moet je het ook direct goed aanpakken. „Alle energie besparingen die mogelijk zijn, zijn in deze winkel ingevoerd. Een gasmeter is niet meer aanwezig. Alle warmte die de koelingen produceren worden gebruikt om de winkel op temperatuur te houden. Led-verlichting is aangebracht op alle afdelingen. We zijn klaar voor de toekomst. Hoogeveen heeft er een pracht supermarkt bij en een prima oplossing voor het al jaren leegstaande pand. Het Schutsplein zal nog meer gaan bruisen voor de klanten”, vertelt Benjamins.

Ook krijgt Nettorama een inpandige bloemenafdeling in deze vestiging; Ruud Sinnema bloemen en planten. „Deze afdeling is binnen 3 maanden de grootste bloemen- en plantenverkoper van heel Hoogevee”, voorspelt Sulmann.

Sam’s Toko

Tevens is er een Sam’s Toko gevestigd. Hier kunnen klanten terecht voor Aziatische producten en voor Aziatische hapjes, die ter plekke worden bereid. Mohammed Ben Ali gaat de toko runnen en is blij met de plek. De toko is gevestigd aan de ingangszijde aan de Schutstraat en klanten kunnen zo binnenlopen. „Je kunt bij ons terecht voor chilisauzen, allerlei soorten kokosmelk, veel diepvriesproducten en de kruidenzakjes. Loempia’s en andere heerlijke hapjes bereiden wij direct. We zijn al bijna 32 jaar gespecialiseerd in loempia’s, dus die vallen vast in de smaak.”

Nieuws

menu