Na 50 jaar stukadoren gaat Eibert Everts met pensioen

Eibert Everts is met pensioen. Afbouw Echten bv

Hollandscheveld - Eibert Everts uit Hollandscheveld is op 29 januari met welverdiend pensioen gegaan. Op 16-jarige leeftijd kwam hij als leerling-stukadoor in dienst bij Stukadoorsbedrijf H. Klunder en Zn. in Hoogeveen. Daar heeft hij alle facetten van het stukadoorsvak geleerd.

Als leerling-stukadoor ging hij mee met ervaren stukadoors en mocht, zoals het vroeger ging, de meterkast of werkkast wel stukadoren, daar kon niet zoveel misgaan. Daar werd echter het vak wel geleerd. In de loop van de jaren heeft hij ook nieuwe machinetechnieken onder de knie gekregen en heeft hij zich ontwikkeld tot allround stukadoor-spackspuiter bij Klunder-Tappel bv in Hoogeveen.

De laatste negen jaar heeft Everts gewerkt bij Afbouw Echten bv in Fluitenberg. Daar was hij als meewerkend voorman verantwoordelijk voor de afbouwwerkzaamheden voor een aannemer uit Twente en voor de oplevering en nazorg van alle werken die in de loop der jaren werden opgeleverd.

„Eibert heeft zich in die vijftig jaren een gemotiveerde medewerker getoond waar je nooit tevergeefs een beroep op deed”, vertelt Wout Hoogeveen van Afbouw Echten bv. Nu heeft hij tijd om zich te wijden aan zijn hobby’s zoals het zingen bij het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld.