MobiVit, nieuw uitleenpunt voor gratis hulpmiddelen Zorgverzekeringswet

MobiVit. MobiVit

Hoogeveen - MobiVit, de winkel voor senioren met vestigingen in Schoonoord, Assen en Hoogeveen, is een samenwerking aangegaan met Hulpmiddelenspecialist Kersten.

Per 1 januari 2021 kan men (indien men hiervoor in aanmerking komt) in iedere MobiVit-winkel, naast de verkoop en verhuur van bepaalde hulpmiddelen, ook terecht voor het tijdelijk gratis lenen van hulpmiddelen.

„Bij een blessure, na een medische ingreep, rondom de bevalling, bij thuisrevalidatie of door ziekte kan het zijn dat u tijdelijk een hulpmiddel nodig heeft. Wellicht komt u dan in aanmerking voor het gratis lenen van een dergelijk hulpmiddel. De vergoeding loopt dan via uw zorgverzekeraar. Kersten heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus ook met die van u”, vertelt een woordvoerder van MobiVit.

Vertoon zorgpas en legitimatiebewijs

Op vertoon van de zorgpas en een geldig legitimatiebewijs kunnen de gratis hulpmiddelen bij één van de MobiVit winkels worden opgehaald. Hulpmiddelen zoals onder meer badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, douchestoel, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rolstoel (eventueel met gipssteun), rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger.

Voor het tijdelijk gratis lenen van grotere hulpmiddelen, zoals bedden, matrassen, speciale AD-hulpmiddelen en tilliften kan worden gebeld met 088-0009488. Deze artikelen worden door Kersten aan huis bezorgd.

Daarnaast is het mogelijk om bij MobiVit bepaalde hulpmiddelen, die niet door de zorgverzekering vergoed worden, zoals bijvoorbeeld krukken, rollators en sta-op stoelen, te huren.

Extra mogelijkheid

MobiVit biedt hiermee de inwoners en zorgprofessionals van Drenthe een extra mogelijkheid om adequate hulpmiddelen te lenen die noodzakelijk zijn voor het herstel of het verbeteren van de kwaliteit van het leven.

De winkels van MobiVit zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze openingstijden kunnen hulpmiddelen gehaald en weer retour gebracht worden, een afspraak maken is in principe niet nodig.