Aangeboden door: bitvavo.com

Kunnen we straks overal in Hoogeveen en omstreken met bitcoins betalen?

Foto: pexels

Hoewel steeds meer mensen besluiten om bitcoins of vergelijkbare virtuele munten te kopen, kun je er momenteel nog nauwelijks ergens mee betalen. Ja, online zijn er wat mogelijkheden, maar je boodschappen in de supermarkt met bitcoins afrekenen is nog niet mogelijk. En het lijkt er ook niet op dat we die mogelijkheid op korte termijn kunnen verwachten. Waarom nemen dan toch steeds meer mensen het besluit om zelf te investeren in deze vrij incourante valuta?

Mooi rendement

De populariteit van cryptovaluta kent diverse oorzaken. Op de eerste plaats menen velen dat ze er een mooi centje aan kunnen verdienen. Die kans is zeker aanwezig, maar moet ook niet worden overschat. Het is vooral een kwestie van slim kiezen. Banken keren tegenwoordig vrijwel geen rente meer uit. Om grote bedragen op de rekening te houden, moet zelfs geld betaald worden! Koop je bitcoins en stijgt vervolgens de koers flink, dan kun je op die manier alsnog je winst pakken. Maar garanties biedt het allerminst. De kans dat de bitcoin over enige tijd twee keer zo veel waard is als nu, is vermoedelijk even groot als dat de waarde ervan gehalveerd wordt. Toch blijken verschillende cryptocurrencies het heel goed te doen en te zorgen voor mooie rendementen. Het kan dus echt een goede investering blijken te zijn, al heb je daar wel een dosis geluk bij nodig.

Digitalisering

We leven in een maatschappij waarin steeds meer zaken digitaal verlopen. Daarmee maken we ons heel afhankelijk. Als je nu naar de winkel loopt en een paar euromuntjes neerlegt, kun je daar voor iets kopen. Wil je met bitcoin ergens afrekenen - ervan uitgaande dat dit in de toekomst op steeds meer plekken mogelijk zal zijn - en er is een storing, dan heb je een probleem. We zien dat nu al af en toe bij pinstoringen, die het hele winkelproces soms urenlang lamleggen. Tegelijk moeten we echter ook constateren dat we steeds vaker die aankopen online doen, in plaats van in fysieke winkels. Dan is de bitcoin juist een handige aanvulling op onze gewone bankrekening.

Online gamen

Een plek waar de cryptomunten al volop in gebruik zijn, is de wereld van het online gamen. Veel cryptomunten zijn zelfs vanuit gameplatforms ontwikkeld. In deze branche voorzien de experts dan ook een glansrijke toekomst voor de cryptovaluta. Wellicht zullen andere branches hun voorbeeld volgen.

Nieuws

menu