KrijgdeKleertjes start in Hoogeveen met kinderkleding ‘ruilpunt’

Mijra van den Berge van KrijgdeKleertjes. Foto: Eigen foto

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je!

Duizenden ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Hoogeveen een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is duurzaam en gezellig tegelijkertijd.

Het ruilpunt in Hoogeveen wordt geheel op vrijwillige basis draaiende gehouden. Dat gebeurt met volle overtuiging en liefde. Een van de vrijwilligers is Mijra van den Berge . Zij start vol enthousiasme 6 september het ruilpunt in Hoogeveen. Mijra heeft erg veel zin om te starten: „Wanneer kinderen uit hun kleertjes zijn gegroeid, zijn deze vaak nog steeds goed voor een tweede of derde ronde. Ik kijk erg uit naar de opening en hoop veel andere ouders uit de wijk te bereiken met dit initiatief. Op die manier zijn we met zijn allen duurzaam en tegelijkertijd heel sociaal bezig.”

Vanaf maandag 6 september is er in Hoogeveen in principe elke eerste maandag van de maand een ruilavond in Grote Beer 20 in Hoogeveen . Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen ruilers er terecht om kleertjes in de kleding maat 44 tot en met 176 te ruilen. Een volle tas (gewassen) kleertjes inbrengen om te ruilen betekent een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag natuurlijk ook. Mijra: „Kleinste maatje nodig? Wij snappen dat wanneer je net de babykast begint te vullen er nog geen ruilen mogelijk is, dan mag er een tas babykleding worden opgehaald.”

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl, dat in 2012 is opgezet. „Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site”, vertelt Mijra. Inmiddels ruilen er steeds meer mensen uit heel Nederland via de site én/of bij de lokale ruilpunten.

Wijzigingen en informatie is te vinden in de Facebookgroep krijgdekleertjes Hoogeveen.

Nieuws

menu