Klasien Otten-Visser stopt na 43 jaar in het kappersvak

Klasien Otten-Visser aan het werk in haar kapsalon. Foto: Eigen foto

Klasien Otten-Visser stopt na 43 jaar met het werk als kapster. Vandaag ,woensdag 30 maart, is haar laatste werkdag in haar eigen kapsalon aan de Holtmaden in Hoogeveen.

Klasien wist al op jonge leeftijd dat zij kapster wilde worden. Ze slaagde als eerste Nederlandse op de pas net opgezette particuliere kappersopleiding in Groningen. Haar eerste baan was bij de kapsalon van Joop Akse in Zuidwolde. Een verhuizing van de kapsalon naar winkelcentrum de Weide bracht Klasien haar werk naar Hoogeveen. In het verloop van haar carrière heeft ze gewerkt in winkelcentrum de Wielewaal, in Pesse en in Krakeel.

Grittenborgh

Behalve het werken als kapster is Klasien ook moeder van drie kinderen. Na de geboorte van het laatste kind pakte ze haar werk als kapster weer op maar dan als kapster in verschillende justitiële penitentiaire inrichtingen zoals de Grittenborgh en Veenhuizen. Na de sluiting van de Grittenborgh is Klasien begonnen met een eigen kapsalon aan de Holtmaden.

Na tien jaar als zelfstandige gewerkt te hebben stopt Klasien definitief. Haar klanten vonden vaak een luisterend oor bij haar in de stoel.

Nieuws

menu