Aangeboden door: voetbalshirtskoning

KNVB schuift de schuld door naar Nike na kritiek op thuisshirt

iStock Foto: JBryson

Het duurt nog een paar weken voordat het Nederlands Elftal haar eerste opwachting maakt op het WK 2022 in Qatar en dat gebeurt dit toernooi in een shirt dat nogal wat teweeg brengt. Nog nooit was de oranje kleur waarin het Nederlands Elftal traditioneel speelt, zo licht van tint als in het nieuwe shirt.

Het Nederlands Elftal shirt zorgt vooral op sociale media voor een hoop kritiek. Veel mensen noemen het shirt “geel” in plaats van oranje en de kleur is vooral op een beeldscherm moeilijk vast te definiëren. Toch wuift de KNVB de kritiek snel weg en wijst het kledingsponsor Nike aan als verantwoordelijke. Het sportmerk zelf was niet beschikbaar voor commentaar.

RTL Nieuws neemt contact op met Nike

Dat de reacties op de nieuwe voetbalshirts nogal negatief waren is ook RTL Nieuws niet ontgaan waarna het nieuws medium meteen contact zocht met zowel de KNVB als met sportmerk Nike. Terwijl de koninklijke voetbalbond de schuld van zich afschuift en zegt dat kledingsponsor Nike de verantwoordelijke is, wil laatstgenoemde partij geen reactie geven op alle ophef. Het Amerikaanse sportmerk was niet bereikbaar voor commentaar.

Nike wederom grootmacht op het WK

Het zal de designers van het voetbaltenue waarschijnlijk niet zoveel kunnen schelen wat er in Nederland van het shirt wordt gevonden, want op het WK zijn nog 12 andere teams actief in de shirts van het merk. Vooral landen als Frankrijk, Portugal, Nederland, en Brazilië maken kans om het ver te schoppen in het toernooi waardoor de Amerikanen zich weer kunnen opmaken voor een groot aantal verkopen tijdens het toernooi.

Matige verkoop in Nederland in het verschiet?

Toch zullen er in Nederland de komende maanden waarschijnlijk minder shirts worden verkocht van deze editie. Want als het niet aan de kleur ligt, dan ligt het wel aan het winterseizoen. Het is voor de eerste keer dat het eindtoernooi plaatsvindt in de winter op het noordelijk halfrond. De finale wordt gespeeld op zondag 18 december 2022 om 16:00 Nederlandse tijd. Dan is het niet alleen ijskoud, maar waarschijnlijk ook al pikkedonker.

Nieuws

menu