Joop de Jonge gaat na ruim 50 jaar met welverdiend pensioen

Het afscheid van Joop de Jonge na 49 jaar bij bergingsbedrijf De Jonge aan de Europaweg. Foto: André Weima

Na vijftig jaar werkzaam en eigenaar te zijn geweest bij De Jonge, Internationale Berging en Transport, gaat Joop de Jonge op bijna 68-jarige leeftijd met pensioen.

Al vrij snel na zijn schoolperiode en na kort ergens anders te hebben gewerkt is Joop de Jonge in de voetstappen van zijn vader getreden. De oprichter van De Jonge, Internationale Berging en Transport gaf het bedrijf aan zijn zoon over op de oorspronkelijke locatie in Elim.

De Jonge werkte in eerste instantie als medewerker en monteur in het bedrijf maar werd na verloop van tijd mede-eigenaar. Samen met zijn vader heeft hij het bedrijf gerund tot 1 december 2020. Vanaf deze datum zette de derde generatie in de familie van Joop zijn eerste stappen in het familiebedrijf. De Jonge en zijn zoon hebben de afgelopen jaren het bedrijf weten uit te bouwen naar inmiddels veertien medewerkers. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bekend begrip in Hoogeveen en omstreken.

31 januari was de laatste officiële werkdag van Joop de Jonge. De collega’s van Joop hebben dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. De pensionaris werd ‘s morgens vroeg in een konvooi van eigen voertuigen opgehaald van huis.

Nieuws

menu