Jellie en Harm Hofman stoppen na 30 jaar met interieurwinkel de Kebof in Gees

Dit zijn Harm en Jellie Hofman, met hond Tes.

Dit zijn Harm en Jellie Hofman, met hond Tes. Foto: Eigen foto

In 1992 zijn Harm en Jellie Hofman begonnen met het in- en verkopen van grenen kasten uit Oostbloklanden en antiek vanuit Engeland. Het was feitelijk de start van de Kebof. Na 30 jaar stoppen zij met hun interieurwinkel in Gees.

Het opkopen van inboedels en het restaureren van antiek was voor het bedrijf de grootste inkomstenbron. Niet veel later zijn Jellie en Harm begonnen met het ontwerpen van eigen meubels en hebben ze een werkplaats ingericht aan huis. In deze werkplaats konden de twee de bestaande meubels uitstallen en de ontworpen meubels realiseren.

„We importeerden ook vanuit Azië. Teakkasten en tafels, Chinese kasten en nog veel meer kochten we in. Het werd op gegeven moment zo druk dat we extra winkels in Zwolle, Emmen en Haulerwijk hebben geopend”, vertelt Hofman. „In onze ambachtelijke meubelwerkplaats maken wij tafels, kasten en allerlei soorten meubels op maat.” Het maken van meubels ligt de laatste tijd een beetje op een laag pitje omdat het toch arbeidsintensief is. Het bedrijf groeide uit tot een soort familiebedrijf want de twee dochters zijn ook begonnen in het bedrijf. „Op gegeven moment werkten we met vijftien mensen. Maar dat is inmiddels teruggebracht naar zes.”

Veel zelf ontworpen meubels van de Hofman’s werden opgenomen in assortimenten van groothandels en deze werden via een folder door verschillende meubelzaken verspreidt. Naast binnen-meubels kwam er ook vraag naar tuinmeubels. „Veel van deze tuinmeubels hadden we zelf in de tuin van de winkel geëtaleerd staan.”

Het is voor de twee na dertig jaar ook genoeg geweest. Beide hebben een leeftijd van 72 jaar behaald en willen nu gaan genieten van hun pensioen. Reas uit Hoogeveen gaat de meubelboerderij verder exploiteren en met nieuw elan inrichten. De werkplaats met machines en meubelmakers wordt samengevoegd met De Koning interieurs in Sleen, waar Harm waar nodig zal bijspringen en advies zal geven.

„We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen al deze jaren”.