Israëlische interesse voor waterstofecosysteem van Green Planet

Israëlische delegatie bezocht maandag Green Planet in Pesse. Foto: Green Planet

Na bezoeken van de Estse minister, een Litouwse handelsdelegatie en verschillende Europarlementariërs, was er maandag ook interesse vanuit buiten Europa voor Green Planet. Een delegatie uit Israël bezocht het multifuel tankstation in Pesse om alles te weten te komen over een zogenoemd waterstofecosysteem.

Green Planet gelooft dat waterstof de toekomst heeft. Het mooie van waterstof is namelijk dat het niet alleen gebruikt kan worden voor transport en mobiliteit, maar ook in fabrieken of in huizen. Doordat het in verschillende sectoren en op verschillende manieren toepasbaar is, is er een waterstofecosysteem te creëren. In Noord-Nederland gebeurt er veel op het gebied van zo’n waterstofecosysteem. Green Planet is één van de betrokken partijen.

De Israëlische delegatie wilde graag meer weten over het ecosysteem. De delegatie bestond uit afgevaardigden van verschillende ministeries en bedrijven die zich inzetten voor een groenere wereld. Zij kregen van Edward Doorten, eigenaar en initiatiefnemer van Green Planet, een rondleiding en uitleg over waterstof, een waterstofecosysteem en de mogelijkheden.

Nieuws

menu