Inwoners Groningen en Drenthe steunen lokaal verenigingsleven massaal: Meer dan 1 miljoen euro voor de Rabobank ClubSupport Campagne

Rabobank Club Support.

Rabobank Club Support. Foto: Aangeleverde foto

De afgelopen weken hebben bijna 30.000 leden van de lokale Rabobanken uit de provincie Groningen en Drenthe via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs. Meer dan 2200 clubs en verenigingen kunnen rekenen op een financiële ondersteuning voor hun specifieke doel. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

25 winnaars uit de beide provincies werden begin vorige week verrast met een persoonlijke cheque uit handen van de directeuren van de vijf banken. In Groningen waren Stichting Hospice uit Stadskanaal en Stichting Eco Boerderij De Mikkelhorst uit Haren de grote winnaars. In Drenthe ging de hoofdprijs naar Stichting Personal Service Dogs uit Tweede Exloërmond, Stichting Kinderboerderij VvV uit Roden en Stichting Arboretum uit Assen. Maar iedereen is winnaar. Zo ontving volleybalvereniging Thrianta uit Schoonebeek een bijdrage voor het starten met een gezonde kantine en Mixed Hockey Club uit Eelde kan een nieuwe tool ontwikkelen voor haar vrijwilligers. Het totale overzicht is te bekijken op Rabobank.nl/ClubSupport.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Margreet Wegman, woordvoerder van de Coöperatieve Rabobanken in Groningen en Drenthe. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport is meer

Via Rabo ClubSupport kunnen stichtingen en verenigingen zich ook aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. In juni volgden meer dan 50 clubs de workshop vrijwilligers binden na Corona. In november zijn we gestart met de eerste van de vier masterclasses Vrijwilligersmanagement in samenwerking met Huis van de Sport Groningen en Sport Drenthe. Daarnaast ontvangen 25 clubs 1 op 1 begeleiding om hun club toekomstproof te maken. Ook helpen we clubs met het verduurzamen van hun buitensportaccomodaties.