In Hoogeveen wonen 1100 mensen met dementie: Van Boxtel Hoogeveen is een dementievriendelijke hoorwinkel

De kans om de diagnose dementie te krijgen stijgt als je ouder wordt. Eén op de vijf krijgt het. Doordat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen is dat bij hen zelfs één op de drie. In Hoogeveen wonen nu 1100 mensen met dementie. De prognose is dat die groep groeit naar 1200 in 2025 en naar 2000 in 2050. Service- en dienstverleners moeten daar rekening mee houden.

„Als je weet dat bijna één op de tien mensen, die bij ons een uitgebreide hoormeting komt doen, een vorm van dementie heeft, dan weet je hoe belangrijk het is dat we de signalen herkennen en er goed mee omgaan. Daarom hebben we als partner van Alzheimer Nederland dit onderwerp prioriteit gegeven”, zegt Paul Vondenhoff, directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

‘Dementievriendelijk’

De afgelopen weken heeft Alzheimer Nederland de training ‘Samen Dementievriendelijk: goed omgaan met dementie’ aan alle medewerkers gegeven; zowel in de winkels als aan de mensen bij het Contactcenter en het Servicekantoor. Ook het team van Van Boxtel hoorwinkel aan de Raadhuisstraat 13-15 in Hoogeveen heeft de training gehad. Paul Vondenhoff: „Nu kunnen onze medewerkers bij mensen in de winkel en aan de telefoon signalen van dementie herkennen. Ze kunnen het bespreekbaar maken én de juiste service geven. Met het predicaat Samen dementievriendelijk zetten we een stap naar een dementievriendelijke wereld.”

„Om te zorgen dat mensen met dementie vaker op begrip en de juiste hulp kunnen rekenen, roepen wij andere retailers op hun medewerkers ook te laten trainen door Alzheimer Nederland,” aldus Vondenhoff. Aanmelden daarvoor kan via www.samendementievriendelijk.nl

Nieuws

menu