IKEA maakt 'Het Goed'

Het Goed en IKEA gaan samenwerken.

Het Goed en IKEA gaan samenwerken. Foto: IKEA

Woonwinkel IKEA en kringloopwarenhuis Het Goed zijn een samenwerking aangegaan. Beide organisaties laten op deze manier zien dat duurzame keuzes makkelijk en betaalbaar kunnen zijn.

Door zich samen in te spannen voor een circulaire economie, krijgen meer producten een tweede leven. IKEA heeft begin deze maand de Circular Hub geïntroduceerd. Hier worden producten verkocht die als showmodel in de woonwinkel hebben gestaan en daar beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd.

Er zijn ook meubels te vinden die zijn ingeleverd via de Meubel inruilservice. Via deze service koopt IKEA meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug. Deze meubels worden indien nodig opgeknapt en als tweede-kans meubels verkocht. Producten waar vanwege de beperkte ruimte in de Circular Hub geen plaats voor is, worden gedoneerd aan Het Goed om alsnog via het kringloopwarenhuis een tweede leven te krijgen.

Ook consumenten met oude IKEA-meubels die niet in aanmerking komen voor de Meubel inruilservice, maar wel herbruikbaar zijn, worden op de IKEA-website doorverwezen naar de gratis ophaalservice van Het Goed.