Houd ‘m vrij: Spetterend Open Huis bij Het Klooster Hoogeveen

Het Klooster in Hoogeveen. Foto: Het Klooster

De tijd dat paters door het klooster aan de Brinkstraat dwaalden is al lang voorbij, maar dwalen door Het Klooster Hoogeveen is op zaterdag 14 mei voor iedereen mogelijk. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er een Open Huis ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van gezondheidscentrum Het Klooster Hoogeveen.

In mei 2017 opende gezondheidscentrum Het Klooster Hoogeveen officieel haar deuren. In dit voor Nederland unieke gezondheidsconcept staan informeren en ervaren centraal. Rond het centrale thema ‘Fit door het leven’ wordt de verbinding gelegd tussen voeding, beweging, vitaliteit, preventie en e-health. Inmiddels herbergt Het Klooster meer dan twintig diensten. Dit aantal neemt nog steeds toe en voortdurend worden nieuwe activiteiten georganiseerd.

Uitproberen en winnen

De bekende showband Mercurius verzorgt zaterdag 14 mei om 11.00 uur een openingsact voor Het Klooster aan de Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Dit is het startsein voor een dag boordevol activiteiten waarbij ook nog eens leuke prijzen zijn te winnen. Gert van der Vijver geniet internationaal bekendheid als zandtovenaar. Op een lichtbox brengt hij met zand op betoverende wijze de geschiedenis van het klooster tot leven. Om 13.00 uur en om 14.30 uur zal de zandtovenaar een optreden verzorgen. Altijd al de speciale therapeutische trampoline van bellicon willen uitproberen? Dat kan om 11.30, 13.30 en 15.00 uur. En wat nog mooier is: tijdens het Open Huis kun je een bellicon winnen. Een bellicon is een fitness trampoline voor in huis.

Tijdens het open huis krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de verschillende zorgbedrijven in Het Klooster. De huidige ‘klooster-bewoners’ vertellen vol enthousiasme over hun werkzaamheden en hoe zij bijdragen aan het gezamenlijke motto ‘Fit door het leven’. En uiteraard is Brasserie Het Klooster de hele dag geopend voor een lekker hapje en drankje.

Uniek gezondheidsconcept

Voor veel Hoogeveners is het klooster aan de Brinkstraat een bekende plek. De geschiedenis van het pand gaat terug tot 1904. Paters, karmelieten, uit Zenderen gaven opdracht in Hoogeveen een klooster te bouwen. Later kreeg het klooster een functie als jongensinternaat, Instituut Beekman Ockels. De sociale dienst van de gemeente Hoogeveen was jaren in dit statige pand gevestigd, net als het Glasmuseum van Cees van Olst. Nadat Sinterklaas enkele jaren vanuit het klooster werkte, stond het pand enige tijd leeg. In 2016 werd het klooster verbouwd tot gezondheidscentrum.

En terwijl de verbouwing nog volop gaande was, openden in oktober 2016 de Hoogeveense huisartsen Bart Dahler en Henk Kuiper Huisartsenpraktijk Het Klooster Hoogeveen. In mei 2017 volgde de officiële opening van Het Klooster Hoogeveen en was Nederland een uniek gezondheidsconcept rijker.

Nieuws

menu