Aangeboden door: sockwell.nl

Hoe lang moet ik steunkousen dragen om mijn bloedsomloop te verhogen?

Eigen foto

Het kan zijn dat je enkele jaren of, in sommige situaties, de rest van je leven steunkousen moet dragen als je een aandoening hebt die je bloedsomloop belemmert.

Wat zijn de voordelen van compressiekousen?

Compressiekousen zijn bedoeld om druk uit te oefenen op je onderbenen, waardoor de doorbloeding verbetert en zwelling en pijn verminderen. Als je een ziekte hebt die een slechte doorbloeding van je benen veroorzaakt, kan je arts je deze kousen voorschrijven. Denk aan Spataderen, lymfeklierkanker (zwelling van de weefsels van het lichaam).

Er zijn verschillende maten, lengtes, en kleuren compressiekousen verkrijgbaar

Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende compressiesterktes. Je benen worden opgemeten om te bepalen welke maat kousen je nodig hebt, en je huisarts of verpleegkundige zorgt ervoor dat ze goed aangemeten worden. Het is mogelijk dat je ze aan beide benen moet dragen of aan slechts één. Compressiekousen moet je overdag dragen en uittrekken voor je naar bed gaat. Vervang ze ‘s morgens als eerste.

Dit houdt in dat de ene kous (of paar) gedragen kan worden terwijl de andere gereinigd en gedroogd wordt. Was je kousen met de hand bij een temperatuur van ongeveer 40°C (aangename handtemperatuur) en laat ze aan de lucht drogen, uit de buurt van directe warmte.

Ook zijn compressiekousen perfect voor hardlopers

Je loopt al jaren hard, maar de laatste tijd lijken je benen zwaarder. Aders in je kuiten puilen plotseling uit, en je benen verkrampen na elke loop. Als je voortdurend kramp in je benen hebt, of je zoekt een effectievere manier om te herstellen na lange duurlopen, dan zijn compressiesokken hardlopen misschien het antwoord. Hardlopers vertrouwen er vaak op om een lange duurloop door te komen, en verpleegsters en anderen vertrouwen erop om een lange dienst op hun voeten op het werk door te komen.

Nieuws

menu