Aangeboden door: HG

Hoe krijg je de keuken nu echt mooi schoon?

Foto: pexels.com

We bevinden ons vrijwel dagelijks in de keuken. Hier smeer je je boterhammen, bereid je het avondeten en doe je de vaat. Omdat je je eten in de keuken klaarmaakt, is hygiëne hier erg belangrijk. Tegelijkertijd kan de keuken ook behoorlijk vies worden. Verstandig is natuurlijk om de kookplaat altijd even af te nemen nadat je gekookt hebt. Maar eens in de zoveel tijd vraagt de keuken ook om een grotere schoonmaak. Hoe zorg je er nu voor dat je keuken weer echt mooi schoon wordt? Wij vertellen je hoe je de probleemplekjes in de keuken het best kunt aanpakken!

Zo reinig je de oven!

In de keuken vind je veel gladde oppervlakken die relatief eenvoudig te reinigen zijn. Het keukenapparaat dat het lastigst te reinigen is, is hoogstwaarschijnlijk de oven. In de oven kun je tal van verschillende gerechten bereiden. Het is onvermijdelijk dat er (vet)resten in de oven achterblijven. Na gebruik moet de oven eerst afkoelen. Het schoonmaken schiet er dan ook al snel bij in. Is je oven ondertussen wel erg vies geworden? Dan is het verstandig om hem eens grondig schoon te maken!

De bak- en grillplaten kun je eenvoudig uit de oven verwijderen. In sommige gevallen passen de platen gewoon in de vaatwasser. Om de binnenkant van de oven te reinigen, kun je soda gebruiken. Slaag je er maar niet in om het vuil efficiënt te verwijderen? Dan kun je een speciale ovenreiniger aanschaffen! Ovenreinigers zijn ontvetters die speciaal samengesteld zijn om aangekoekte resten uit de oven te verwijderen. Met een ovenreiniger kun je overigens ook prima de bak- en grillplaten schoonmaken.

Hoe maak je de afzuigkap schoon?

Ook op de afzuigkap kan na verloop van tijd een vieze aanslag ontstaan. De roosters van je afzuigkap kun je voorzichtig verwijderen. Behandel de roosters vervolgens met een ontvetter en probeer de vieze aanslag eraf te schrobben met een ontvetter. Lijkt dit niet te werken? Maak dan een sopje met baking soda en laat de roosters hier een half uurtje in zitten. Probeer het vuil vervolgens nog eens te verwijderen met behulp van de schuurspons. Na het reinigen kun je de roosters weer terugplaatsen.

Nare geuren uit de vaatwasser voorkomen

Eens in de zoveel tijd reinig je vanzelfsprekend het filter van de vaatwasser. Je zou denken dat de vaatwasser zichzelf verder schoonhoudt. Toch is het aan te raden om de vaatwasser soms met een speciaal schoonmaakmiddel te reinigen. Er kunnen zich namelijk vetresten in de afvoer van de vaatwasser ophouden. Dit kan uiteindelijk zelfs voor een nare geur zorgen! Een vaatwasreiniger plaats je doorgaans in de tablethouder van de vaatwasser. Soms kun je de vaatwasser reinigen met inhoud, maar dat gaat niet altijd op. Controleer daarom goed de gebruiksaanwijzing van de vaatwasreiniger in kwestie.

Conclusie

Vaak is het al voldoende om je keuken eens goed af te nemen met een doekje en wat schoonmaakmiddel. Toch is het belangrijk om je keukenapparatuur zo nu en dan ook grondig te reinigen. Met behulp van bovenstaande tips weet jij hoe je de keuken weer helemaal schoon en hygiënisch krijgt!

Nieuws

menu